Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 07:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/inget-singelspel-for-murray-i-us-open/

Sport

Inget singelspel för Murray i US Open

Andy Murray förlorade i sin singelcomeback efter höftoperationen och har bestämt sig: bara dubbel i US Open. Foto: Rob Carr/AFP

Andy Murray, tidigare världsetta i tennis, meddelar att det inte blir något singelspel för honom under US Open som inleds om ett par veckor, rapporterar atptour.com.

– Jag känner att det skulle vara bättre att spela några matcher innan jag tar ett sådant beslut, säger Murray som var tvungen att bestämma sig om ett wildcard till US Open.

TT Text

– Det kommer att ta tid, och jag har inte tränat så mycket på singelspel förrän nyligen. Så jag behöver tid, och spelet kommer inte att komma tillbaka på en vecka eller en turnering, säger Murray.

Under måndagen, lokal tid, gjorde Murray sin första singelmatch på sju månader under ATP-turneringen i Cincinnati, Ohio. Men den 324-rankade britten föll i två raka set (4–6, 4–6) mot fransmannen Richard Gasquet.

– Under första gamet kände jag mig ganska nervös, säger Murray efter matchen, och fortsätter:

– Jag har helt enkelt inte spelat match på sju månader. Jag spelade inte mycket före det heller. Jag har egentligen inte spelat särskilt många matcher under de senaste 18 månaderna.

Men Murray säger att hans insats i Cincinnati var okej.

– Det var många saker som jag skulle ha velat göra bättre under matchen, men man måste också vara realistisk i vad man kan förvänta sig, säger han.

Murray säger också att han känner sig i bra form.

– Benen var lite tunga i slutet av matchen. När Richard slog stoppbollar var det några gånger som jag inte ens sprang på bollen, jag reagerade inte ens. Det har inget att göra med min höft, det är bara jag som inte springer på en boll.

Efter Australian Open i januari genomgick Andy Murray en höftoperation. Den 32-årige britten fruktade då det värsta – att karriären kunde vara över. Men i juni kom Murray kom tillbaka till tennisbanan och han har spelat några dubbelturneringar i sommar, bland annat Wimbledon.

Murray säger att han planerar att ställa upp i både herrarnas dubbel och mixade dubbeln i US Open.

Läs mer: Peterson skrällvann: Jag har det i mig att slå de bästa