Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Inomhusrekord av Ståhl

Diskuskastaren Daniel Ståhl slog till med nytt personligt rekord inomhus när han kastade 61,09 meter i säsongsdebuten i Botnia Games i finländska Korsholm.

– Inomhus ser jag mest som en rolig grej, men tekniskt sett så kastar jag bättre nu än i Peking, säger 23-åringen till TT.

Daniel Ståhl – som sensationellt blev VM-femma i Peking i somras – har nyligen varit på träningsläger i Sydafrika och Botnia Games var hans första tävling för året. Det personliga rekordet var en förbättring med en meter; 60,09 som sattes vid en tävling i Tammerfors 2014.

– Ett godkänt resultat sett till hur vi ligger till i träningen. Daniel brukar inte kasta speciellt långt under vintern, säger tränaren Vesteinn Hafsteinsson till TT.

Ståhl, uppväxt i Jakobsberg utanför Stockholm, kastade en jämn serie och vann den mindre tävlingen där endast tre kastare deltog. Tvåa blev islänningen Gudni Valur Gudnason på 58,59.

På svensk friidrottsmark, tävlingen Raka Spåret i Stockholm, så förbättrade längdhopparen Andreas Otterling sitt eget svenska årsbästa inomhus.

29-åringen från Örebro hoppade 7,92, en årsbästa-ökning med 13 centimeter. Otterling – som tog brons vid inomhus-EM i Prag förra året – vann tävlingen överlägset.

Svenskt årsbästa blev det även för sprintern Moa Hjelmer som gjorde säsongsdebut. 25-åringen vann damernas 400 meter på tiden 54,23.