Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 03:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/inte-ens-fredricson-hangde-med-i-zanotellis-tempo/

Sport

Inte ens Fredricson hängde med i Zanotellis tempo

Peder Fredricson red för att vinna, men den här gången höll det inte hela vägen. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Den andra tävlingsdagen av Sweden International Horse Show innehöll bland annat en duell mellan Peder Fredricson och Marlon Modolo Zanotelli.

Här kommer en rapport från Friends:

När? Sweden International Horse Show pågår till och med söndag kväll.

Var? Friends arena

Brasilianaren vann

Den svenske superstjärnan Peder Fredricson såg ut att vara på väg mot sin andra – av två möjliga – segrar när en 1.40-hoppning avgjordes på fredagseftermiddagen.

För andra dagen i rad svarade nämligen Peder och hästen Kirlo van den Bosrand för en snabb och felfri ritt till publikens stora jubel. Men den här gången var det ett ekipage som klarade banan ännu snabbare.

Brasilianaren Marlon Modolo Zanotelli, som är gift med den svenska landslagsryttaren Angelica Augustsson Zanotelli, fick tillsammans med hästen Icarus till en riktig kanonritt.

I stället för svensk seger blev det därmed brasilianskt i topp.

– Jag tog lite risker i dag, och den här gången fungerade det, sa Marlon Modolo Zanotelli efter segern.

Peder Fredricson kom tvåa, och på tredje plats placerade sig Stephanie Holmén som jobbar som beridare hos Peder Fredericson.

Talangfulla ryttare och hästar

Under fredagsförmiddagen var det dags för såväl unga dressyrryttare som unga dressyrhästar att visa klassen när finalerna i Lövsta Future Challenge Dressage avgjordes.

Finalen för unga ryttare vanns av Isabell Tovek, som är lillasyster till Evelina Tovek som ingår i hopplandslaget, på Happiness.

– Det är helt fantastiskt att få rida här på Friends, sa den glada segraren.

Finalen för de unga hästarna vanns av stoet Mazy Klövenhöj tillsammans med ryttaren Johanna Due-Boje.

Det händer under lördagen

Den första delen av dressyrens topp-tio avgörs. Publiken kommer bland annat få se världsettan Isabell Werth från Tyskland och den svenske stjärnan Patrik Kittel.

På kvällen möts hoppryttarna i en 1.50-hoppning.

Utöver hoppning och dressyr av högsta klass är det ett digert program som innehåller allt från världscupen i fyrspannskörning till diverse showinslag.

Läs mer: Dramatiskt när von Eckermann slog favoriten Fredricson