Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Inte fjärde gången gillt för Villa

Nej, det gick inte den här gången heller för Villa Lidköping. Laget kom tillbaka från ett 2–0 underläge men Västerås SK fick återigen det sista ordet.

”Om någon månad eller två kanske vi kan vara nöjda med våran säsong men det finns ingen glädje just nu”, säger Villas tränare Johan Sixtensson.

Villa/Lidköping såg ut att vara på gång när laget hämtade in ett tvåmålsunderläge till 2–2. De båda veteranerna David Karlsson och Johan Esplund fixade tillsammans upphämtningen. Laget hade också chanser på ett tredje mål men Andreas Bergwall i VSK-målet var omutlig.

– Det är skönt att vi får 2–2 då vi är mycket bättre än dem under en period. Så det är otroligt tungt när de får 3–2 på hörna sen, säger Johan Esplund i Villa Lidköping.

Esplund spelade förra säsongen i VSK där han tog guld, men han fick alltså inte vara med och vinna igen med sitt Villa. Han var ändå ödmjuk efter matchen och berömde sitt lags säsong.

– Det har varit en fantastisk bra säsong, vi har varit det ledande laget under hela säsongen. Det var givetvis häftigt att få möta laget man vann med förra året, säger han efter matchen.

Den specielle målskytten David Karlsson, med ett snitt på över 50 mål de senaste säsongerna, har en del finalförluster bakom sig. Och det blev ännu en för målsprutan.

– Jag tror inte man ska förringa vanans makt att vinna. Vi får samla på oss lite erfarenhet och komma tillbaka ännu starkare nästa år, säger David Karlsson.