Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-07 08:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/integrationsprojektet-slutade-med-att-laget-forsvann/

SPORT

Integrationsprojektet slutade med att laget försvann

Emil Jonsson är tränaren utan lag. Efter att klubben fått en halv miljon i ett integrationsprojekt blev invandrarna i laget allt fler. Efterhand försvann de svenska spelarna, och nu lämnar även invandrarna.
Emil Jonsson är tränaren utan lag. Efter att klubben fått en halv miljon i ett integrationsprojekt blev invandrarna i laget allt fler. Efterhand försvann de svenska spelarna, och nu lämnar även invandrarna. Foto: Fredrik Funck

SORSELE. Fotbollsklubben Sorsele IF fick hundratusentals kronor för att underlätta integreringen av invandrare, i de flesta fall flyktingbarn från Afghanistan. Resultatet blev att svenskar och nyanlända i stället gick åt varsitt håll.

Först försvann svenskarna från klubben och startade eget. Nu försvinner de ensamkommande killarna och kvar står tränaren Emil Jonsson utan lag.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in