Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-23 16:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/irene-eklund-pressen-pa-unga-idrottare-ar-for-stor/

Sport

Irene Eklund: ”Pressen på unga idrottare är för stor”

Irene Ekelund vid Tingvalla i Karlstad, i samband med ett DN-reportage i april förra året. Ekelund kom fram som ett superlöfte som 14-åring, men de senaste åren har kantats av skador. Nu berättar hon om sin psykiska ohälsa.
Irene Ekelund vid Tingvalla i Karlstad, i samband med ett DN-reportage i april förra året. Ekelund kom fram som ett superlöfte som 14-åring, men de senaste åren har kantats av skador. Nu berättar hon om sin psykiska ohälsa. Foto: Thomas Karlsson

Sprintern Irene Ekelund var svensk friidrotts stora framtidshopp för några år sedan. Hon bytte klubb till Malmö AI och blickade mot världseliten. Så blev det inte. Nu jobbar hon hårt att komma tillbaka från sin depression.

– Vissa dagar är det jättebra men ofta inte. Jag tycker det är viktigt att komma ut och berätta om det. Elitidrott är inte så lätt, säger hon.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in