Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-25 22:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/isak-bakom-tva-mal-real-sociedad-upp-i-topp/

Sport

Isak bakom två mål – Real Sociedad upp i topp

Real Sociedads Adnan Januzaj målfirar med Alexander Isak.
Real Sociedads Adnan Januzaj målfirar med Alexander Isak. Foto: Cristina Quicler/AFP

Alexander Isak inledde på bänken när hans Real Sociedad gästade Real Betis i La Liga-fotbollen. Men den 21-årige svenske landslagsanfallaren byttes in i stället för Willian José med drygt 20 minuter kvar, vid ställningen 1–0, och låg sedan bakom Sociedads två avslutande mål i 3–0-segern i Sevilla.

TT Text

Efter bara några minuter på planen ordnade Isak en straff som Mikel Oyarzabal förvaltade till 2–0 i den 74:e minuten. I 88:e spelade sedan Isak fram till Adnan Januzajs 3–0. Minuten efter att svensken fått sin första varning för den här ligasäsongen.

De tre poängen tog Real Sociedad upp till första plats i den spanska ligan, med elva poäng på sex omgångar i en haltande tabell. Även Villarreal har elva poäng, men sämre målskillnad än Sociedad.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt