Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 05:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/isak-efter-att-ha-sankt-real-madrid-jag-har-inte-smalt-det-an/

Sport

Isak efter att ha sänkt Real Madrid: ”Jag har inte smält det än”

Alexander Isak jublar över 0–2-målet.
Alexander Isak jublar över 0–2-målet. Foto: Rodrigo Jimenez/EFE

MADRID. Alexander Isak låg bakom samtliga mål när Real Sociedad besegrade Real Madrid med 4–3 på bortaplan och nådde cupsemifinal.

– Jag har inte smält det än. Det är helt otroligt, säger Isak till DN efter matchen. 

Real Sociedad chockade Real Madrid på Bernabeu under torsdagens kvartsfinal i Copa del Rey och när Alexander Isak lämnade planen efter 70 minuter stod det 4–1 till gästerna. Trots ett tappert försök från Real Madrid att vända kunde Real Sociedad lämna planen med en 4–3-vinst och plats i semifinalen. 

– Det känns självklart fantastiskt, vi vet att det är en väldigt tuff uppgift att komma till Bernabeu, man har inte har oddsen med sig. Men vi vet att det går att göra, det är inte omöjligt. Vi gör en fantastisk match om man bortser från slutet, säger Isak.

Svensken var delaktig i samtliga av Real Sociedads mål, och gjorde två själv.

– Jag har inte alls smält det än. Det är otroligt såklart, även fast jag satt där på bänken de sista tjugo minuterna helt nervös.

Det tog dock ett tag innan Isak hittade målet och under första halvlek hade han ett flertal chanser. 

– Det är klart att det svider att gå till halvtid med så många chanser som jag hade. Det ska vara minst ett eller två mål där. Men för mig var det bara att släppa det, du kan inte påverka saker som redan hänt. Det är bara att hoppa upp på hästen igen och glömma det.

I andra halvlek hittade han äntligen målet, men firandet avbröts och domaren dömde offside. 

– Det var inte heller så trevligt. Men för självförtroendet är det skönt att bollen går in , det var bättre än om jag hade missat. Vi ledde fortfarande matchen, chanserna kom och på nästa blev det mål. Det var skönt.

Precis som i de senaste matcherna hittade Isak och norska Martin Ödegaard varandra, och både första målet och offsidemålet var ett samarbete mellan de två skandinaverna. 

– Han förstår fotboll väldigt bra och jag tycker att jag tänker lika.

Efter att Willian José under januari försökte få till en flytt från Real Sociedad, har Alexander Isak blivit förstavalet i anfallet. Torsdagens match var den femte på raken som svensken startade. 

– Det är som det är med fotboll, ena sekunden spelar du inte och nästa så spelar du, det handlar om att vara redo. Jag har känt att jag ändå fått spela varje match även om jag inte startat. När jag nu fått chansen får riktigt har det flutit på.

På söndag väntar ett nytt stort test för Isak och Real Sociedad, då man tar emot Athletic Club de Bilbao i det baskiska derbyt.

– Jag vet att det är den viktigaste matchen för klubben och fansen, vi förlorade den sist och måste göra bättre nu. Vi måste vara redo på söndag. 

Läs mer: Succén för Isak fortsätter – dubbla mål mot Real Madrid