Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-02 09:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/isak-lamnar-landslagstruppen/

SPORT

Isak lämnar landslagstruppen: ”Väldigt tråkigt”

Alexander Isak lämnar svenska landslagssamlingen på grund av skada.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Sverige spelar för att hänga kvar i andradivisionen i Nations League.

Men de avslutande matcherna mot Serbien och Slovenien blir utan anfallsstjärnan Alexander Isak.

23-åringen lämnar truppen på grund av en skada.

Alexander Isak missade onsdagens fotbollsträning på Stockholms stadion med vad som sades vara ”en liten känning”. Nu meddelar Svenska fotbollsförbundet att den nyblivne Newcastle United-anfallaren lämnar landslagssamlingen – och därmed missar Nations League-matcherna borta mot Serbien på lördag och hemma mot Slovenien på tisdag.

Vad det rör sig om för skada är inte kommunicerat.

”Under onsdagskvällen undersöktes Alexander av bland annat vårt medicinska team och det konstaterades att han inte kommer vara tillgänglig för spel mot varken Serbien eller Slovenien”, skriver förbundet på sin hemsida.

– Det är så klart tråkigt främst för Alex men också för oss som lag. Jag hoppas att han är tillbaka så snart som möjligt. I dagsläget kommer vi inte ta ut någon ny spelare, kommenterar förbundskapten Janne Andersson.

Isak själv i ett uttalande:

– Det känns väldigt tråkigt att behöva lämna laget. Jag hade längtat efter att spela i den blågula tröjan igen.

Alexander Isak kom i somras till Newcastle som den kontroversiella klubbens dyraste värvning någonsin. Efter en stark debut har han hyllats i engelsk press.

Sverige, trea i sin Nations League-grupp, måste hålla Slovenien bakom sig för att inte flyttas ner i turneringens tredjedivision.

Landslaget var redan hårt skadedrabbat. Redan vid trupputtagningen stod det klart att nio spelare inte var tillgängliga. Därefter har även försvararna Martin Olsson (skadad) och Filip Dagerstål (nybliven pappa) lämnat återbud till samlingen.

Läs mer:

Isak Hien: ”Har alltid velat spela för Sverige”

Forsberg om stökiga säsongsstarten: ”För mycket berg-och-dalbana”

Guide: Allt inför Nations League-avgörandet

Nya återbud till Janne Anderssons landslag – Martin Olsson har hjärnskakning

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt