Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 15:07 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/isakssons-overgang-bekraftad/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Isakssons övergång bekräftad

Efter många turer är det nu helt klart. Andreas Isaksson lämnar Djurgården för franska Rennes som betalar 1,7 miljoner euro, cirka 15,5 miljoner för landslagsmålvakten.

- Verkligheten ser ut på det här sättet. Vi hade väldigt få bud och det här var det överlägset bästa, säger Djurgårdens Tommy Jacobsson.

Det har pratats om Andreas Isaksson och Rennes under lång tid. Burväktaren har gjort klart vid flera tillfällen att han ville lämna DIF och att han inte tänkte skriva på något nytt kontrakt. Samtidigt har det rapporterats om hårda förhandlingar mellan Djurgården och Rennes.
- När vi har träffats har det varit bra stämning, men visst låg vi rätt långt ifrån varandra i början, säger Tommy Jacobsson till FotbollDirekt.com

Det sades att de ville ge 10 miljoner och att ni ville ha 63?
- Till att börja med var det mycket mindre än tio miljoner och vi betraktade deras första bud som ett skämt och då sade jag att då kan väl vi skämta tillbaka.

Nu blir det alltså så att DIF får 1, 7 miljoner euro, motsvarande cirka 15, 5 miljoner kronor. Dessutom har man fått in en vidareförsäljningsklausul på 20 procent. Tommy Jacobsson är nöjd.
- Dels är det så att hans kontrakt går ut. Dels får man i dag inte så mycket för allsvenska spelare, säger han.

Många är dock missnöjda. Fansen hade hoppats på betydligt bättre betalning.
- Det tror jag säkert. Men verkligheten är ju sådan att vad en sak är värd avgörs av vad någon är beredd att betala för den. Vi hade väldigt få bud och det här var det överlägset bästa.

Samtidigt som förhandlingarna har pågått har Andreas Isaksson fått ett internationellt genombrott tack vare sitt storspel i EM i Portugal. DIF ville dock inte vänta.
- Hade han förlängt sitt kontrakt med två år hade det varit en helt annan sak, men det ville han inte göra, säger Tommy Jacobsson.

Andreas Isaksson kom till Djurgården från Juventus inför säsongen 2001 när man återvände till allsvenskan.
- Det var med Andreas allting började och vi har mycket att tacka honom för. Utan honom hade vi aldrig varit där vi är i dag, säger Jacobsson och lägger till:
- Han är för bra för allsvenskan, precis som Kim (Källström) var och det är rätt läge för honom att gå vidare.

Av de 15, 5 miljoner man nu får in gå riskkapitalbolaget Quesada tillbaka de 5 miljoner man investerade när Isaksson köptes till DIF. Resten fördelas 50/50 mellan Djurgården Fotboll AB och Quesada. Vid en eventuell vidareförsäljning delas också det 50/50 mellan Djurgården Fotboll AB och Quesada.

Försäljningen av Isaksson innebär att Dembo Tourray kommer tillbaka från Djurgården från Vålerengen dit han varit utlånad.
- Dembo kommer att vara spelklar till den 7 juli, säger klubbdirektören Bo Andersson.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.