Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

AIK förlorade – bytte målvakt efter 54 sekunder

Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

AIK fick en mardrömsstart i bortamatchen mot Tingsryd. Efter 54 sekunder hade hemmalaget gjort två mål – och AIK-målvakten Gustaf Lindvall byttes ut direkt. Och mardrömmen fortsatte. Nu väntar en femte och avgörande match på Hovet.

Tobias Ericsson blev utvisad för hög klubba redan efter fyra sekunder och i det powerplay som följde behövde Tingsryd bara 18 sekunder på sig för att ta ledningen genom Joakim Högberg.

Lite drygt en halv minut senare ökade Emil Forslund på till 2–0. Då hade det gått 54 sekunder av matchen och AIK-tränaren Roger Melin bestämde sig genaast för att byta målvakten Gustaf Lindvall mot Robin Rahm.

I slutet av första perioden kom AIK tillbaka och inom två minuter både reducerade och kvitterade Christian Sandberg och Daniel Olsson Trkulja till 2–2.

– Det var definitivt ingen drömstart. Men vi jobbar in oss i matchen på ett fruktansvärt bra sätt, säger Christian Sandberg, en av AIK:s målskyttar, till Cmore efter den första perioden.

I den andra perioden tog Tingsryd ledningen igen, med 3–2 genom Markus Persson.

Slutet av matchen blev dramatiskt då AIK tog ut målvakten efter 17.11 med nästan tre minuter kvar och höll trycket uppe i Tingsryds zon. Tingsrydsspelarna lyckades rensa och var vid tre tillfällen nära att få pucken i den tomma AIK-kassen.

I stället blev det tekning i egen zon och fortsatt AIK-tryck. Den sista avblåsningen kom med två sekunder kvar men AIK lyckades aldrig utnyttja sitt numerära övertag.

Matchen var den fjärde i den hockeyallsvenska finalen och AIK ledde inför måndagen med 2–1 i matcher. Nu står det 2–2  och en avgörande match väntar på Hovet i Stockholm på onsdag.