Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-23 20:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/alk-fast-i-botten-efter-ny-small/

Ishockey

AlK fast i botten efter ny smäll

Sam Marklund (i svart) och hans AIK föll igen i hockeyallsvenskan. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fem matcher – fyra förluster.

AIK fortsätter att gå tungt i hockeyallsvenskan.

Stockholmslaget ligger näst sist efter 1–3 borta mot Tingsryd.

TT Text

AIK tog förvisso ledningen en dryg kvart in i den första perioden, men sedan slutade det roliga för gästerna. Tingsryd gjorde både 1–1 och 2–1 i andra perioden och i tredje punkterade Benjamin Nissner matchen när han tryckte in 3–1 i powerplay efter 6.03.

AIK, som har ett i mångt och mycket nytt lagbygge, står därmed kvar på en seger efter fem matcher. Stockholmarna har bara Almtuna under sig i tabellen.

Almtuna åkte i sin tur på femte raka förlusten när man föll på straffar borta mot Mora med 1–2. Johan Persson satte avgörandet i den tredje omgången och sänkte laget som slutade näst sist i fjol. Därmed tog Mora sin första seger på fyra matcher och sin andra för säsongen.

Samtidigt fortsätter Timrå att ösa på i tabelltoppen. Borta mot Karlskoga kom femte raka segern för laget som slutade sist i SHL i fjol. Albin Lundin avgjorde i straffläggningen och Timråspelaren är därmed uppe i sju mål för säsongen – flest av alla.

Även Vita Hästen går starkt högt upp i tabellen. Förra årets slagpåse och jumbo skickade hem Västervik med 3–2 och tog sin tredje seger på fem matcher. Anton Johansson tryckte in det avgörande 3–2-målet i powerplay i början av den tredje perioden och såg till att laget nu är fyra i tabellen.