Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-16 01:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/aterforenad-succekedja-levererade-direkt/

Ishockey

Återförenad succékedja levererade direkt

Luleås Isac Lundeström.
Luleås Isac Lundeström. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Supertalangen Isac Lundeström var tillbaka i förra säsongens succékedja.

Och trion producerade direkt när Luleå vann med 2–1 och tog en ny trepoängare borta mot Örebro i SHL-ishockeyn.

Rätta artikel

I torsdags fick Isac Lundeström, 19, nöja sig med att sitta på läktaren och se när Luleå hemmabesegrade Örebro – då låneövergången från NHL-klubben Anaheim hade dragit ut på tiden.

Men i sista stund inför lördagens returmöte i Örebro blev alltså centern spelklar för Luleå, där tanken är att han ska slutföra säsongen i SHL.

I comebacken var han tillbaka i förra säsongens succékedja som då bidrog med totalt 73 poäng. Isac Lundeström tog Mattias Guters plats i lagets tredjekedja och Emil Larsson, som har spelat center, blev ytterforward tillsammans med Einar Emanuelsson.

Efter 13 minuter inledde också kedjan målskyttet när Emanuelsson fick loss pucken från sarghörnet och spelade fram till Larsson som i sin tur dundrade upp pucken i krysset bakom Stefan Steen i Örebromålet.

– Isac (Lundeström) vinner pucken i första läget. Sedan hittar Einar mig och jag blev ganska ren och fick tid på mig att skjuta, sade målskytten Emil Larsson till CMore efter första perioden.

– Det är skönt att ha tillbaka Isac i laget, tillade han.

Knappt fem minuter in i andra perioden fick Einar Emanuelsson sätta sig i utvisningsbåset för första gången i sin SHL-karriär – trots att han har spelat 111 matcher i ligan. I powerplay kvitterade sedan Örebros Nick Ebert när han tryckte in pucken stenhårt från backposition.

– Det var en onödig utvisning och det är tråkigt att de gör mål på min första i SHL. Men det är ändå skönt att jag har tagit den nu, för att slippa det där snacket framöver, sade Einar Emanuelsson till C More i periodpausen.

Utvisningen blev trots allt inte matchavgörande. Efter tre minuter av tredje perioden återtog Luleå ledningen när förre Örebrospelaren Daniel Sondell satte 2–1 i vänstra krysset från blålinjen.

Serieledaren från Norrbotten höll sedan undan och tog sin andra raka seger mot Örebro inom loppet av lika många dygn.