Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-18 08:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/back-klar-for-djurgarden-efter-555-nhl-matcher/

Ishockey

Back klar för Djurgården – efter 555 NHL-matcher

Jason Garrison (nummer 13) i kamp om pucken med Tampa Bay Lightnings Nikita Kutjerov under hans senaste NHL-match. Nu väntar spel i Djurgården.
Jason Garrison (nummer 13) i kamp om pucken med Tampa Bay Lightnings Nikita Kutjerov under hans senaste NHL-match. Nu väntar spel i Djurgården. Foto: Codie McLachlan/AP

Jason Garrison är klar för spel i Djurgården Hockey. Det är en mycket meriterad back som ansluter. 34-åringen har spelat 555 NHL-matcher, den senaste för Edmonton Oilers 22 december 2018.

Martin Fransson
Rätta artikel

– Förutom sina spelmässiga egenskaper som back kommer han också att addera viktig erfarenhet till vårt lag, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Sedan 2009 har Garrison representerat fem olika NHL-klubbar. Nu väntar spel i SHL. Kontraktet med Djurgården sträcker sig säsongen ut.

– De närmaste dagarna väntar en del pappersarbete såsom ansökan om arbetstillstånd till Migrationsverket och transferkortansökan till internationella ishockeyförbundet. Målsättningen är att Jason flyger från Nordamerika på onsdag och landar i Sverige på torsdag. Han kommer inte att vara tillgänglig för spel på torsdag mot Skellefteå men om allt går som det ska så bör han kunna göra debut på lördag i samband med vår hemmamatch mot Linköping, avslutar säger Joakim Eriksson.