Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Brynäs borta även hemma

Sjätte förlusten på de sju senaste matcherna, ett mosat självförtroende och skjuts rätt ner på kvalplats. Nu har Brynäs spel havererat även på hemmaplan.

– I dag är det lite mental kollaps tycker jag. Vi vill så in i helvete mycket att det bara knyter sig, säger sportchefen Stefan Bengtzén.

Mot Växjö var det inget snack. Gästerna satte tung press på Brynäs, stressade fram läge efter läge, högg på allt och gjorde två av sina fyra mål med en man färre på isen på isen.

– Det är lite signifikativt för det läge vi är inne i, säger Bengtzén.

När får tränaren Tommy Jonsson sparken då? undrar kritikerna.

För ju hårdare Brynäs har gnuggat, desto mer handlingsförlamat har laget sett ut i de senaste matcherna.

När Patrik Lundh kunde sätta 4–0 för Växjö, laget totalt sjunde mål i boxplay den här säsongen – flest av alla lag i SHL – behövde han inte ens förta sig. Det var bara att stå snällt vid ena stolpen och ostört peta in returen.

Något måste hända som skakar om i Brynäs, menar många. Men det avfärdar Stefan Bengtzén, som inte heller vill säga när gränsen är nådd.

– Det är svårt att säga och det handlar om att Brynäs ska nå sportsliga resultat. Så länge vi tror på det vi gör så står vi bakom varandra.

Men vad krävs för att ni i klubbledningen ska få nog och göra en förändring?

– Det vet man aldrig. Men jag tror inte på den där lätta lösningen att byta ut folk i de här lägena bara. Vi jobbar på och står bakom varandra.

För Växjö blev bortaplan som hemmaisen borde vara igen.

Hemma har man tre raka förluster där man endast har gjort ett mål vardera i matcherna.
Borta har man nu gjort totalt 14 mål på sina tre raka bortavinster:

– Jag önskar jag visste varför det funkar bättre borta, vi vill ju göra mål framför hemmafansen också men kanske är vi mer avslappnade och mer distinkta borta, säger Växjöforwarden Liam Reddox och fortsätter:

– Hemma försöker vi göra snygga mål och krånglar till det. Borta tar vi bättre vara på de få lägen vi får och är extremt fokuserad på detaljerna då vi vet att det är snålt med bra chanser. Kan vi ta med det spelet hem så kommer vi får fart på målskyttet där med.