Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-23 21:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/brynas-fick-revansch-mot-frolunda/

Ishockey

Brynäs fick revansch mot Frölunda

Brynäs Daniel Mannberg och målvakten David Rautio.
Brynäs Daniel Mannberg och målvakten David Rautio. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

David Rautio stod på den förlorande sidan i seriens två första möten mot Frölunda, båda gångerna efter förlängning. Men i det tredje mötet fick Brynäsmålvakten till slut jubla efter att Daniel Mannberg avgjort (2–1) med 21 sekunder kvar av förlängningsperioden.

Rätta artikel

Säsongens tre matcher mellan Brynäs och Frölunda har alla avgjorts efter ordinarie tid.

David Rautio har vaktat målet i samtliga för Gävlelagets del.

I den första matchen avgjorde forwardsstjärnan Ryan Lasch redan 28 sekunder in i förlängningen och i den andra stod Frölundaforwarden Patrik Carlsson för segermålet efter 2.05 av förlängningen, i powerplay efter att just Brynäsmålvakten Rautio försatt sitt lag i underläge efter en omdiskuterad trippingutvisning.

Tredje mötet emellan blev jämt det med.

Första perioden rann mest iväg med slarvigt passningsspel från båda lagen och en rad utvisningar som gick omlott och ryckte sönder alla försök till långa anfall och bra spel.

Men till slut fick gästerna ändå utdelning, då Max Friberg kastade sig fram mellan två hemmaspelare och lyckades trycka in pucken mellan benen på David Rautio.

Brynästränaren Magnus Sundqvist var nog mest glad att det bara var ett mål upp och efterlyste ett mer avslappnat spel, med lite mindre ängslighet från sitt lag i andra perioden.

Så blev det inte.

Det var fortsatt stelt och spänt i Brynäslägret medan Frölunda växlade upp passningsspelet och chanserna och ägde mittenperioden spelmässigt.

Men hockey är inte alltid logiskt. Även om gästerna vann skotten med 12–4 i mittenperioden och skapade flera fina chanser kom en sen kvittering från Brynäs, signerat Ryan Gunderson strax före andra pausen.

– Vi hade tur som fick det målet med oss för det här var en tuff period från oss. Vi har släppt till alldeles för många spelvändningar och måste stötta varandra i spelet bättre så kanske vi kan få till mer offensivt spel, analyserade Gunderson för C More.

Det var rätt så låst från båda håll i tredje perioden och dags för ny förlängning.

Och en ny Brynäsutvisning som höll på att ställa till det, till hemmapublikens ilska då domarna friade en Frölundaförseelse sekunderna innan.

Men efter fina räddningar av Brynäsmålvakten, ett stolpskott av Frölunda och ett segermål av Daniel Mannberg som tryckte in returen på Emil Forslunds skott med bara sekunder kvar av den här förlängningen kunde David Rautio och hans Brynäs äntligen jubla över att det blev tredje gången gillt.

Läs mer: Reideborns bästa för säsongen – då vann Djurgården