Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Brynäs tog viktig seger mot Djurgården

Brynäs Ponthus Westerholm fick äntligen göra sitt första SHL-mål.
Brynäs Ponthus Westerholm fick äntligen göra sitt första SHL-mål. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Utspelade och utbuade av den egna publiken i Globen senast lagen möttes. Men när Brynäs fick ta emot Djurgården hemma blev det både revansch (4–2), målkalas och hyllningar i Gavlerinken.
– Man känner direkt när man kommer ner på hallen om det är positiva vibbar. I dag kände man att alla ville och bara skulle vinna, säger Oskar Lindblom.

Brynäsforwarden kom hem från JVM under onsdagen, ett dygn senare var det match igen.

– Man var lite jetlaggad när man kom hem men jag tränade i morse och kände att det skulle funka. Det är skönt att vinna igen. Nu har man en skön känsla i kroppen, säger han.

18-åringen har följt Brynäs kräftgång via nätet under JVM-äventyret med blandade känslor.
Det är inte lätt att vilja vara på två ställen samtidigt.

Väl hemma var revanschsuget stort – för såväl utebliven final, missad medalj och klubblagets förnedring i Globen.

– Ja, och sedan ville man visa hemma att man inte tror man är någon världsstjärna utan det var viktigt att gå in och köra järnet direkt.

Och som han körde när det var dags för Brynäs fjärde mål, ett av de finaste konstnumren i Gavlerinken den här säsongen.

Lindblom sågade sig igenom hela Djurgårdsförsvaret och lyfte efter en handfull snabba dragningar upp pucken i nättaket med en backhand.

– Jag tror inte jag har gjort ett sånt mål i hela mitt liv faktiskt, men jag kände direkt att deras killar stod still medan jag hade fart och kände väl att nu är det dags att stänka dit den. Sedan vet jag inte hur jag fick dit pucken, det var nog en minimal lucka.

Målet var, trots att det kom i andra perioden, definitivt spiken i kistan för Djurgården som ändå ökade tempot och pressen framåt betydligt i både andra och tredje perioden.

– Det var dålig kvalitet av oss. Vi skapade dåliga passningar, det gav dåligt tempo i första. De kom ut med bra fart och i stället för att svara upp så backar vi hem och är passiva, när vi borde stå upp och kaxa upp oss, säger Djurgårdsbacken Marcus Högström självkritiskt.

För tio dagar sedan kör ni över ett Brynäs som haft det tufft sedan dess. Det märktes inte alls nu?

– Nä, men det är hockey. Det är ett mentalt spel där man kan möta nya lag fast det är samma lag. Det gäller bara försöka hitta mer jämnhet i det egna spelet.