Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Brynäs vann och höjde målsnittet

Aldrig tidigare har det gjorts så få mål i elitseriehockeyn. AIK och Brynäs höjde dock det dåliga snittet en aning på Hovet när Brynäs vann med 4–3 efter förlängning. ”Vi har blivit så bra i defensiven. Det behövs ett misstag eller ett powerplay för att det ska bli mål”, sade Brynäs tvåmålsskytt Daniel Widing.

Det var också ett mål i numerärt överläge som fällde avgörandet på Hovet.

AIK strulade till det och hade för många spelare på isen i förlängningen. Då kunde Brynäsbacken Ryan Gunderson avgöra med ett skott från blålinjen som letade sig in bakom AIK-målvakten Daniel Larsson.

Sju mål i en match betydde den målrikaste matchen hittills under elitserien.

Efter en målsnål inledning, där sju av 14 matcher slutat 2–1, ligger målsnittet på 4,1 mål per match.

Redan förra säsongen slogs tidernas bottenrekord i elitserien då målsnittet per match för första gången nådde under fem mål per match, 4,9.

Svensk ishockey beslutade därför att flytta mållinjen 70 centimeter närmare sargen för att öppna upp för fler mål.

Säsongen är fortfarande tidig – men det har inte gett någon effekt ännu.

– Enda skillnaden är att det blivit trängre bakom mål. Det känns som att backarna kan stå kvar framför mål och ändå nå med klubban och få bort pucken bakom mål också, sade Widing.

Den före detta målkungen konstaterade:

– Jag förstår att det gnälls på de målsnåla matcherna, folk vill ju se mål.

AIK och Brynäs hade bara gjort två spelmål vardera under de två första omgångarna. I onsdagens match på Hovet förbättrades siffrorna. Men inget av lagen lyckades ta säsongens första trepoängare. Brynäs var på väg via en 3–1-ledning och två mål från Daniel Widing.

– Vi ville verkligen ha alla tre poäng, men vi fick ett enda powerplay under ordinarie tid. Jag tycker det är dåligt av domarna. De har sagt att de ska ta för hakningar och klubbor mellan benen, men det gjorde de inte, sade Widing om domarparet Mikael Sjöqvist och Tobias Björk.

AIK kunde gå i kapp efter ett mål från Nicklas Jensen i numerärt överläge och Victor Ahlström.

Ryan Gunderson såg dock till att mästarlaget fick med sig sin andra tvåpoängare. Enda förlusten hittills kom efter förlängning.

AIK har tre förlängningsförluster – och alla tre gånger har laget förlorat med en spelare i utvisningsbåset.

Bara 4.105 åskådare såg matchen på Hovet.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.