Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Chicago stärkte truppen med tre nya spelare

Tampa. Chicago fortsatte på fredagen att plocka till sig spelare. Tre nya tillkom som förstärker mästartruppens djup.

Samtidigt avgjorde Rickard Rakell till 2–1 för Anaheim i förlängningen hemma mot Edmonton i nattens matcher.

Chicagos general manager Stan Bowman visade verkligen på fredagen att mästarna menar allvar när de ska försöka försvara sin Stanley Cup-titel.

Efter Andrew Ladd från Winnipeg för ett par dagar sedan, plockade Chicago till sig ytterligare tre spelare på fredagen.

Först byttes backen Rob Scuderi mot Los Angeles försvarare Christian Ehrhoff. Scuderi har på slutet inte funnits med i NHL-laget utan spelat i AHL då både Erik Gustafsson och Viktor Svedberg tagit plats i Blackhawks.

Ehrhoff gjorde 62 poäng säsongen 2010-11 när han var med och tog Vancouver till en match från Stanley Cup-titeln. Den 33-årige offensive tysken har dock tappat de senaste åren. Men han breddar klart backuppsättningen.

Senare på fredagen presenterade Chicago nästa affär. Från Montreal hämtar de tjecken Tomas Fleischmann, samt Dale Weise. Phillip Danault, som bara gjort ett mål och fyra assist går i motsatt riktning. Montreal får också ett andrarundesval i draften 2018.

Weise har gjort 14 mål och assisterat till tolv och blir en perfekt förstärkning av det offensiva djupet i Chicago. Han liksom Fleschmann (10+10 den här säsongen) är spelare som kan användas i olika roller.

Stan Bowman köpte spets med Ladd och djup som ger större flexibilitet med fredagens affärer.

Det spelades hockey i NHL i natt också:

• Rickard Rakell gjorde sitt 16:e mål. Det avgjorde för Anaheim hemma mot Edmonton. Och vilket mål det var av stockholmaren. Han använde de tre Edmontonspelarna i förlängningen som rundningsmärken. Framme vid mål avslutade han soloräden med en backhand.

Det blev svenskmål när San Jose tog emot Buffalo också. Johan Larssons tredje för säsongen betydde 1–1. Buffalo avgjorde så till 3–1 med två sena mål.

• Spelarna och ledarna i Tampas bås höll andan. Det hårda skottet i slutet av matchen borta mot New Jersey tog på Victor Hedmans hand. Han släppte klubban och åkte direkt till båset. Men lagets bäste back var snart tillbaks i matchen igen, som Tampa vann med 4–0. Steven Stamkos gjorde mål i sin femte raka match. Fem matcher som också Tampa vunnit. Anton Strålman sköt och Stamkos styrde in sitt 27:e mål.

Jacob Josefson spelade inte i New Jersey, då han blev sjuk strax innan matchen.

• Som vanligt släppte Washington in 0–1 hemma mot Minnesota. Men laget gjorde också som vanligt och spelade upp en stark sistaperiod. Alexander Ovetjkin gjorde sitt 40:e mål för säsongen till 2–2. Det är åttonde säsongen nu som ryssen gör minst 40 mål.

Dimitrij Orlov avgjorde till 3–2 assisterad av André Burakovsky, som också hade ett skott i ribban. Nicklas Bäckström assisterade till de två andra målen och har nu totalt 39 assist.