Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Corey Perrys hattrick avgjorde LA-derbyt

Tampa. Corey Perry avgjorde Los Angeles-derbyt med ett hattrick när Anaheim vann med 4–2. I Edmonton fick äntligen Anton Lander göra säsongens första mål i NHL.

Efter den bedrövliga starten i höstas har februari varit en fantastisk månad för Anaheim.

Det har blivit tolv segrar och bara två förluster. Månaden avslutades med en 4–2-seger i LA-derbyt mot Kings. Det var åttonde raka segern och nu är Anaheim bara två poäng bakom ledande LA Kings i Pacific Division.

Det var Corey Perrys stora kväll. Men tre mål och en assist var han inblandad i sitt lags alla mål. Han har totalt gjort 26 mål den här säsongen.

I övrigt i NHL:

X Äntligen får man säga om Anton Lander. I hans 53:e match för säsongen kom första målet. Fullträffen från högra tekningscirkeln kom efter drygt tio minuter i tredje perioden och betydde 1–1. Det var början på vändningen, för Edmonton gjorde ytterligare två mål och slog New York Islanders med 3–1.

X Daniel Sedin gjorde sitt 23:e mål, givetvis assisterade av brorsan Henrik, för Vancouver hemma mot San Jose. Men i tredje perioden gjorde gästerna fyra raka mål och vann med 4–1.

X Tampas lagkapten Steven Stamkos fortsätter göra mål. För sjätte matchen i rad hittade han rätt. Nu mot Boston borta och den här gången på straff. Tampa vann med 4–1 efter två assist från Anton Strålman. Det var Tampas sjätte raka seger.

X Efter att Chicago och Florida förstärkt inför slutspelet, var det på söndagen New York Rangers och Los Angeles tur. Efter 952 matcher och hela sin NHL-karriär i Carolina, lämnar nu klubbens lagkapten Eric Staal Raleigh. 31-åringen har tappat i poäng, men tillför tyngd, rutin och ledarskap. Och så är han en vass tekare.

X Kris Versteeg har vunnit två Stanley Cup i Chicago, senast i våras. Nu lämnar han Carolina för att försöka ta en tredje i Los Angeles.