Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Dahlin tvåmålsskytt i premiären för Buffalo

Rasmus Dahlin inför NHL-draften.
Rasmus Dahlin inför NHL-draften. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Rasmus Dahlin gjorde två mål i sin första match med sin nya klubb Buffalo i en rookieturnering. Dessutom noterades han för en assist.

– Jag var förväntansfull före matchen och det känns bra att vi vann, säger han efter matchen.

Buffalo vann matchen mot New Jersey med 6–4.

18-åringen gick i somras som etta i NHL-draften och fick ett treårigt kontrakt med klubben. Förväntningarna på honom har varit höga.

– Det var jättekul att spela med alla fans där, de var många och högljudda så det kunde inte vara så mycket bättre, säger han efter matchen.

Publikens jubel ville aldrig tystna efter Dahlins första mål. Hans andra mål hyllas av tränaren Chris Taylor.

– Hans instinkter är fantastiska. Många skulle inte ha satt hans andra mål, säger Taylor efter matchen.

Även Victor Olofsson och Alexander Nylander blev målskyttar med ett mål var för Buffalo. Rasmus Asplund noterades för två assist i matchen. Fabian Zetterlund gjorde mål för New Jersey.

Alexander Nylander, som draftades av Buffalo 2016, lovade före matchen att ta hand om Dahlin och de andra nya spelarna.

– Det här blir min tredje rookieturnering så det är klart att det känns som att jag har gjort det förr och jag försöker vara en ledare för de andra, som Dahlin och andra som är nya här, sade Alexander Nylander inför matchen, enligt nhl.com.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.