Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Davidsson bakom Djurgårdens målfest på Hovet

Djurgårdens Jonathan Davidsson
Djurgårdens Jonathan Davidsson Foto: Bildbyrån

Jonathan Davidsson tog ingen plats i NHL-laget Columbus Blue Jackets. Det ska Djurgården vara glada för. På lördagen räddade han laget när han snodde pucken med en man mindre på plan och gjorde 6–4.

Innan dess hade Timrå kvitterat Djurgårdens ledning tre gånger, men hemmalaget vann till sist med 7–4 (2–2, 2–2, 3–0).

Oj, vad det svängde på Hovet på lördagseftermiddagen. Totalt elva mål och det var verkligen offensivlustan, hos främst Djurgården, som satte sin prägel på matchen.

Ändå var det två försvarsmisstag som höll på att kosta hemmalaget segern.

Efter två raka förluster var tanken att Djurgården i matchen mot nykomlingen Timrå  skulle tillbaka på vinnarspåret.

Och redan efter 5.15 av första perioden var nog hela Hovet - förutom den högljudda Timråklacken - säkra på att räkna in tre poäng till hemmalaget.

På 53 sekunder satte hemmalaget två puckar bakom Niklas Svedberg i Timråmålet. 1–0 efter 4.22 gjorde Jonathan Davidsson sedan han frispelats snyggt av Olle Alsing. 

Tom Nilsson gjorde 2–0 på ett inte alltför märkvärdigt backskott. Och när sedan Marcus Davidsson bara var millimeter från att göra 3–0 direkt efter 2–0 målet så talade inget för Timrå.

Men när första perioden var slut stod det 2–2. 

Och så fortsatte det. Djurgården gjorde 3–2 i den andra perioden genom Daniel Brodin. Men bara 23 sekunder senare hade Timrås Alexander Falk kvitterat till 3–3.

Efter 16.25 tog Djurgården lednigen igen genom Jacob Josefson, men bara dryga minuten senare hade Ludvig Rensfelt kvitterat till 4–4.

Två av Timrås kvitteringsmål kom sedan man pressat Djurgårdsbackarna till grova misstag och DIF-tränaren Robert Ohlsson var inte nöjd med försvarsarbetet.

– Attackspelet, anfallsspelet och offensiven är jag jättenöjd med. Men det är lite för mycket pucktapp och lite för dåligt i försvarsarbete för att jag ska känna att det är MVG över prestationen.

Timrå hade ett skott i stolpen i början av tredje perioden och Djurgårdens målvakt Adam Reideborn räddade också ett friläge.

Men nu fick Robert Ohlsson ändå se hemmaspelarna göra tre mål i den tredje perioden. 

Avgörande blev 6–4-målet som Jonathan Davidsson gjorde i numerärt underläge när han fräckt snodde pucken från Timråbacken Marcus Hardegård och satte pucken säkert bakom Niklas Svedberg.

Det här var Davidssons tredje match i Djurgårdströjan sedan hemkomsten från USA. Och det var första matchen det blev mål, två stycken dessutom.

– Det var väldigt skönt. Det är jättekul att vara tillbaka. De (Columbus) vill att jag ska få istid och spela mycket och utvecklas. Hade jag varit kvar så hade jag inte varit en av tolv så då hade jag suttit på läktaren. Och det gör ingen nytta för mig. 

Lärde du dig någonting där borta?

– Jag känner att jag kan hålla i pucken lite annorlunda än förra året, jag är mer bekväm med pucken. Det känner jag att jag tagit vidare.

 

Djurgården–Timrå 7–4 (2–2, 2–2, 3–0)

Matchbetyg 3

Svårt att klaga när man får se mycket mål. En kul match där det verkligen svängde fram och tillbaka. Timrå ska ha all heder som kom aldrig gav upp, utan kom tillbaka efter att legat under med 0–2 redan efter fem minuter. 

 

Matchens lirare

Jonathan Davidsson fick inget NHL-kontrakt med Columbus Blue Jackets. Det ska Djurgården vara glada för. När han snodde pucken från Timråbacken Marcus Hardegård med en man mindre och när han satte pucken till 6–4 lyfte nästan Hovets tak.

 

Utropstecknet

Djurgårdsikonen Lasse Björn har hunnit bli 86 år. Backen, som är själva urbilden av en järnkamin, missar aldrig en hemmamatch. Och vid hans sida sitter oftast hustrun Margareta. Snacka om klubbhjärta.

 

Djurgårdskollen

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson hade försökt väcka liv i Dick Axelsson genom att placera honom bredvid bröderna Davidsson i ungdomskedjan. Men det hjälpte inte. Axelsson ser trög ut och förklaringen är att han lider av en gammal skada. Spelade aldrig sista perioden.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.