Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-26 10:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/dif-tranaren-efter-chockforlusten-vi-maste-gora-sasongens-match/

Ishockey

DIF-tränaren efter chockförlusten: ”Vi måste göra säsongens match”

Bild 1 av 2 Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån
Bild 2 av 2 Djurgårdens Dick Axelsson lämnar isen efter matchstraff under semifinal fem.
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Tre raka segrar fick en del att tro att Djurgården redan var klart för SM-final.

Men Färjestads kross med 8–2 i söndags blev ett grymt uppvaknande.

DIF-tränaren Robert Ohlsson vet vad som krävs i match sex inför ett fullsatt Globen på tisdag kväll.

– Vi måste göra säsongens bästa match.

Rätta artikel

Dagen efter chockförlusten i Karlstad är det frivillig träning som gäller för Djurgårdens hockeylag. Dessutom är den flyttad till Globen, där match sex i den tajta semifinalserien avgörs.

Av de tio spelare som åker runt på isen och smånojsar är hälften juniorer. Bara tre av spelarna var med på isen i Karlstad på söndagen.

– Vissa behövde ta hand om knopp och kropp, förklarar tränare Robert Ohlsson frånvaron när han tar emot i Djurgårdens hockeylags allra heligaste, tränarrummet inne på Hovet.

– Vi pratar bara om hur man ska göra mål. I går hade vi behövt nio, säger han och får medhåll av assisterande tränare Stefan Nyman.

Den tredje i tränarlänken, Mikael Håkanson, är på isen med de tio i Globen.

Enligt Robert Ohlsson var den sena bussresan hem från Karlstad på söndagen helt okej.

– Vi leder med 3–2 i matcher och vi är medvetna om att vi gjorde en dålig prestation. Ganska snabbt pratade vi om tisdagens uppgift och vad vi skulle prestera och göra.

Efter matchen i Karlstad talade Robert Ohlsson om att alltför många spelare – och även ledare – befann sig uppe bland molnen och att det var en förklaring till den stora förlusten. 

– Vi vann tre raka matcher och så får man mycket beröm för det och då är det lätt att dras med i det. Det är väl det jag upplever var vårt, och mitt, misstag att vi inte skulle gått in i det, säger han och fortsätter:

– Ska du nå Mount Everest måste du göra en maximal prestation och ska du gå till final i SHL måste vi göra en maximal prestation både i kvart, semi och final. Det gjorde vi inte senast.

Den sjätte matchen spelas på Globen och allt pekar mot att det blir fullsatt, över 13 000 åskådare.

– Trycket i Hovet de tidigare hemmamatcherna har varit grymt, jättebra. Kan vi få samma tryck i Globen är det fantastiskt.

I söndags fick Dick Axelsson matchstraff sedan han sagt något olämpligt till domarna vid ställningen 1–6. Robert Ohlsson vill inte säga hur han tagit upp det med Axelsson, utan tar sin spelare i försvar.

– Dick har varit med och sett till att vi vunnit tre matcher mot Färjestad, så det är klart att han både tar och ger energi. I det här slutspelet tycker jag han gett mycket energi till Djurgården hockey.

– De (Färjestad) har som game plan att provocera genom er (media) och det tänker inte jag hjälpa till med. Jag är nöjd med Dick Axelssons slutspel, slår Robert Ohlsson fast.

De fem tidigare matcherna har haft olika förlopp. Men DIF-tränaren vill helst att match fyra upprepar sig i Globen. I den tog Djurgården ledningen med 2–0 i den första perioden och vann till slut med 3–1.

– Vi har visat styrka att vända när vi legat under, men jag gillade vår match hemma senast. Så svaret finns mycket där hur vi ska spela i morgon så att vi gör säsongens bästa match, säger Robert Ohlsson.

Läs mer: Jacob Josefson tillbaka efter smällen: ”Känner mig hoppfull”