Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Djurgården avgjorde i förlängning

Djurgårdens Jonathan Davidsson och HV71:s Dyland Reese i kamp om pucken.
Djurgårdens Jonathan Davidsson och HV71:s Dyland Reese i kamp om pucken. Other: Johan Andersson / Frilansfotograferna

Det var varken mycket mål eller mycket finlir.

Varken Djurgården eller HV71 lade dock några fingrar emellan i en intensiv, fartfylld och dramatisk SHL-tillställning som hemmalaget vann efter förlängning, 2–1.

Intensitet och kampvilja fanns det gott om i mötet mellan Djurgården och HV71 på ett slutsålt Hovet i Stockholm. Passningar med rätt adress var däremot något av en bristvara under en förstaperiod där puck och klubba allt som oftast betedde sig som magneter med lika laddning. Även om det trots detta vaskades fram några chanser åt båda håll stod sig perioden mållös.

När Djurgården inledde andra perioden i numerärt överläge satt passningarna desto bättre. Även om Fredrik Pettersson-Wentzel stod i vägen till en början med en rad parader fick han till slut kapitulera i efterdyningarna av HV:s boxplay, när Niclas Bergfors kyligt lyfte in matchens första mål mot ett tröttkört Jönköpingsförsvar.

Gästerna var kort därefter en stolpträff från kvittering. Men sammantaget var det fortsatt en tillställning där kamp och fart hade överhanden på passningssäkerhet och finess.

HV71:s kvittering, när den väl kom, var ur den synpunkten ganska talande för matchbilden. Matchklockan stod på 36.51 när Victor Ejdsell, efter en underlig sargstuds och en ofrivillig styrning, fick öppet läge att dra in 1–1.

När Markus Ljungh nästintill pulveriserade ribban i HV-kassen innan paus blev det även lika läge i ramträffskolumnen.

I tredje perioden trappades intensiteten, tempot, och även grinigheten, upp flera snäpp. Men när målchanserna kom var både Wentzel-Pettersson i HV-målet och Adam Reideborn i Dif-målet omutbara. Framför allt den förstnämnda fick svettas rejält stundtals.

Kampen fick fortsätta i tre mot tre-spel.

Och där överlistades till slut Wentzel-Pettersson.

Markus Ljungh fick läget med 18 sekunder till en straffläggning. Och den här gången blev det ingen ribbträff.

Pucken gick rakt upp i nättaket – och satte fart på ett vilt hemmafirande framför en eurofisk publik.

En tre matcher lång förlustsvit på hemmaplan hade precis brutits.