Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Djurgården slog Frölunda på straffar

Other: MICHAEL ERICHSEN

Djurgården slog Frölunda med 4–3 efter straffläggning. Calle Ridderwall blev segerskytt. Hans straff var den enda av totalt 14 som gick i mål. Innan dess hade Marcus Högström kvitterat för Djurgården sent i tredje perioden.

Tillvaron i SHL är lite annorlunda för Frölunda denna höst. Göteborgsklubben, som tog SM-guld 2016, har under de senaste åren varit ett ständigt topplag i tabellen.

Men nu hittar man Frölunda i mittenskiktet, med fyra förluster i de fem sista omgångarna innan ligan tog paus för landslagsspel. Dessutom har skadelistan fyllts på. Fem viktiga spelare saknades i tisdagens match.

Djurgården har visat bättre form, med fyra segrar i de fem senaste matcherna.

Gästerna tog också ledningen i första perioden. Frölunda glömde markera Henrik Eriksson, som styrde in ett skott från Marcus Högström när Djurgården bitit sig fast i anfallszonen.

Hemmalaget hade också chanser, bland dem två stolpskott av Rasmus Dahlin. Mitt i andra perioden ordnade Lias Andersson 1–1. En kvittering som kändes rättvis. Men Patrik Lundh petade in 2–1 för Djurgården på en lurig retur i powerplay.

Efter slutsignalen i andra perioden uppstod ett slagsmål som lockade ut alla utespelare på isen. Hemmabacken Matt Donovan och Djurgårdens Mikael Ahlén tog huvudrollerna och fick var sitt matchstraff. En spelare i varje lag utvisades i 2+2 minuter.

Simon Hjalmarsson ökade dramatiken med sin kvittering efter en minut av tredje perioden. Efter 14.20 pricksköt Ryan Lasch 3–2 för Frölunda i powerplay, och så var lagens roller omvända.

Men Djurgården jobbade på. Vid 19.03 kvitterade Marcus Högström på passning från backkollegan Linus Hultström – hans tredje assist under kvällen.

Frölunda har nu förstärkningar på gång. Backen Mike Weber från USA är redan på plats, men spelade inte mot Djurgården. Finländske centern Joel Mustonen, med erfarenhet från flera svenska klubbar, är också klar för Göteborgslaget.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.