Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-11 21:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/djurgarden-vande-och-vann-efter-forlangning/

Ishockey

Djurgården vände och vann efter förlängning

Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Kors i taket. Djurgården lyckades vinna i förlängningen hemma mot Skellefteå med 3–2. Trots att man hamnade i underläge med 0–2.

– Vi har haft många uddamålsförluster på slutet, så det var viktigt att vinna, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

Nils Palmgren
Rätta artikel

Det krävdes två mål i baken för att väcka Djurgårdens alla nyblivna landslagsspelare.

Efter en mållös första period där lagen i stort sett tog ut varandra, tog det bara sju minuter in på den andra perioden för Skellefteå att ta ledningen med 2–0.

Målskyttar Joakim Lindström och Andreas Wingerli.

För Djurgården verkade historien upprepa sig. Det är i andra perioden man har förlorat sina matcher den här säsongen.

Men den här gången blev det tvärtom. Tvåmålsunderläget fungerade i stället som en väckarklocka. Det tog bara 18 sekunder efter Skellefteås andra mål så hade Olle Alsing reducerat till 2–1. 

Bara en minut och 18 sekunder senare kom kvitteringen. En Skellefteåbacks klubba gick sönder och det blev en lös puck i Djurgårdens anfallszon som Marcus Davidsson fick tag på.

Samtidigt satte storebrorsan Jonathan Davidsson full fart, fick pucken i fart och lyckades slita sig fri och satte den distinkt bakom Gustav Lindvall i Skellefteås mål.

I första perioden hade han missat ett nästan identiskt läge.

– Man lär sig av sina misstag. Jag hade nästan för mycket tid i första. Jag var lite för ivrig att få upp den i nättaket. Andra gången hade jag två backar som jagade mig och då är det lättare, då tänker man inte lika mycket, säger den 21-årige landslagsmannen som hyllades av tränare Ohlsson:

– Jag tycker Jonathan Davidsson är häftig. Han har bra fart och är jobbig för motståndarna att spela emot.

Tredje perioden liknade den första. Lagen tog ut varandra, men med 1.39 kvar av matchen fick Djurgårdens Daniel Brodin hjärnsläpp i Skellefteås zon och drog på sig en utvisning för slashing.

Brodin kunde ha blivit skurk, men blev i stället matchhjälte. Drygt 30 sekunder in på förlängningen kom han direkt från utvisningsbåset, fick tag på pucken och kom tillsammans med Jakob Lilja i en två mot en situation.

Brodin släppte pucken perfekt och Lilja gjorde inget misstag.

– Det var bra tajmning när Brodin kom in från båset. Ibland har man lite tur och nu kom de två mot en och var duktiga att utnyttja det, säger Robert Ohlsson.

Det här var bara andra förlängningsmatchen Djurgården lyckats vinna den här säsongen.

– Det var självklart kul att vinna. Vi har haft många uddamålsförluster på slutet, så det var viktigt att vinna.

Tyvärr fick Djurgården en ny skada på en nyckelspelare. Dick Axelsson, som haft problem med ett knä hela säsongen, slog upp skadan och missar matchen mot Luleå på lördag.

Läs mer: Tränareffekten kom direkt i Örebro – och blev total