Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Djurgården vann sista hemmamatchen innan slutspelet: ”Det kändes som att vi var som vanligt igen”

Efter att inte ha fått poängen med sig på slutet lossnade det för Djurgården som vann med 5–2 hemma mot HV71. En av målskyttarna blev backen Alexander Urbom som gjorde sitt första SHL-mål i karriären. 

– Det var på tiden, säger Urbom.

Matchen på Hovet var inte den mest välspelade. Det var en hel del pucktapp och det svängde fram och tillbaka. I slutändan var det Djurgården som var effektivast, och det tillsammans med Joacim Erikssons målvaktsspel lade grunden till segern.

– Jag tycker att det var bra ändå. Det kändes som att vi var som vanligt igen. Det var skönt att få den här vinsten, det var det som var viktigt, säger Urbom.

Noterbart var att René Bourque spelade sin första match för Djurgården sedan den 13 januari, då laget mötte just HV71. Kanadensaren markerade sin närvaro direkt i återkomsten när han redan efter fyra minuter snyggt assisterade Markus Ljungh till 1–0. 

–  Jag tyckte han kom in med många bra saker. Han förtjänade ett mål också, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

Efter åtta minuter drabbades Djurgården av två snabba utvisningar – varav en resulterade i mål för gästerna när Victor Ejdsell kvitterade. 

Några minuter senare var det i stället gästernas tur att få två utvisningar på kort tid. I det efterföljande 5 mot 3-spelet kom också ledningsmålet. Linus Hultströms backskott letade sig fram till Niclas Bergfors som kunde lägga in pucken i öppet mål.

Den andra perioden stod och vägde lite grann – men då fick Marcus Davidsson pucken. Han snappade upp den efter slarv av gästerna i deras egen zon och hittade in till Axel Jonsson Fjällby som kom fritt instormande i slottet.

I stället för att gå på avslut själv passade han till Niclas Bergfors som kom smygandes vid Linus Söderströms högra stolpe. Bergfors fick pucken rakt på bladet och kunde för andra gången göra mål i en mer eller mindre öppen målbur.

Bortalaget hade trycket i slutet av den andra perioden, men i den tredje var det Djurgården som kopplade greppet direkt. Alexander Urbom fick pucken på blålinjen och hans slagskott letade sig in i nätmaskorna bakom Linus Söderström till 4–1.

Sex minuter in i perioden fick gästerna vittring. Martin Thörnberg hittade rätt och HV71 var oerhört nära att göra ytterligare ett när man några minuter senare fick ett friläge i numerärt underläge. Men Joacim Eriksson stod för en fin dubbelräddning när han dessutom räddade returen.

Av bara farten kunde sedan Marcus Davidsson fastställa slutresultatet med sitt 5–2-mål, bara en halv minut senare.

Alexander Urboms 4–1 mål var hans första SHL-mål på 162 matcher – och dessutom hans första SHL-mål i karriären.

– Jag har min roll och jag gör den. Sen är det klart att man vill bidra med något mål per säsong för laget, det blir en bonus. Det var skönt att få in den, säger Urbom om målet.

– Farsan var nog jävligt nöjd på läktaren, så det var kanon.

Får vi se fler mål av dig i slutspelet nu när du har gjort ditt första?

– Vi får hoppas det. Jag är väldigt laddad inför slutspelet. Men ja, absolut. Det blir en bonus för laget.

Robert Ohlsson var glad för Urboms skull.

– Jättekul för honom såklart. Märktes på hela hallen och laget. Det är glädjande och bådar gott inför slutspelet, säger han. 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.