Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Djurgårdens stjärna slutar – men kan komma tillbaka i höst

Patrick Thoresen.
Patrick Thoresen. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Patrick Thoresen tackar Djurgårdens supportrar och skriver på Twitter att ”nu går färden vidare.”

På tisdagen meddelande stjärnan klubbledningen att han utnyttnjar en klausul i kontraktet och lämnar Djurgården.

Thoresen har gjort succé i klubben den gångna säsongen men har tidigare gjort klart att han inte nödvändigtvis är kvar efter sommaren.

Tidigare i mars berättade Thoresen att hans familj ska flytta tillbaka till Norge och att han då inte visste säkert hur det skulle påverka hans hockeyframtid.

Han skriver ”kanske vi syns igen” och redan under hösten skulle Thoresen kunna vara tillbaka i Djurgårdströjan.

– Han har meddelat att han börjar nästa säsong i norska landslaget och deras OS-kval och att han senare under hösten kommer att välja spel i Europa. Djurgården är inte avskrivet som en potentiell klubbadress men det finns heller inga löften från Patricks sida att återvända, säger Joakim Eriksson, strategisk sportchef, i ett pressmeddelande.

Norrmannen Thoresen kom till Djurgården första gången inför säsongen 2003/04. Efter att under åtta år spelat i NHL, schweiziska ligan och KHL kom han tillbaka inför årets säsong.

Efter en något trög start har han svarat för 48 poäng i grundserien (tvåa i poängligan), och nio i slutspelet. Totalt har han gjort 18 mål. Vilken klubb 32-åringen spelar för härnäst är ännu oklart.