Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Dubbla smällar för Örebro

Frölundas Ryan Lasch jublar efter 1-2-målet.
Frölundas Ryan Lasch jublar efter 1-2-målet. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Först kom chockbeskedet att stjärncentern Justin Hodgman lämnar klubben.

Sen kom nästa smäll för Örebro när laget förlorade det första dubbelmötet med Frölunda med 2–3 efter förlängning.

Bara fem timmar innan nedsläpp kom beskedet att ännu en meriterad stjärncenter lämnar Örebro Hockey med omedelbar verkan.

– Jag måste åka hem på grund av personliga skäl. Kontraktet gäller resten av säsongen. Mer kan jag inte säga, sade Justin Hodgman till NA några timmar före nedsläpp i Behrn arena.

Justin Hodgman värvades strax efter nyår då höstens tidigare förstecentern Jakub Petrozalek brutit sitt kontrakt med klubben. Hodgman kom närmast från AHL-laget Chicago Wolves och i Örebro hoppades man att kanadensaren skulle ta en ledande roll i laget.

Men det blev bara ett mål och tre assist i Örebrotröjan och i förra bortamatchen mot Färjestad, som närkingarna vann efter straffar, var stjärnförvärvet petad.

Senare på fredagskvällen kom alltså nästa smäll för Örebrosupportrarna när laget föll mot Frölunda hemma i Behrn arena.

Den första perioden var fartfylld och underhållande – men blev mållös.

– Vi sa att vi inte ska vänta på något utan gå ut och ta tag i spelet och ligga på 100 procent. Det lyckas vi rätt bra med. Men vi måste se upp med deras kontringar, sade Örebros forward Johan Wiklander i första periodpausen.

I stället var det Frölunda som skulle åka dit på en kontring tidigt i den andra perioden när Ville Viitaluoma läckert tryckte in pucken bakom Frölundas målvakt Johan Gustafsson. Men efter halva andra perioden kvitterade sedan Frölundabacken Henrik Tömmernes i spel fem mot tre. 

Tre minuter in i tredje perioden var Ryan Lasch framme på en retur och skickade in 2–1 till Frölunda.

Örebro tryckte på en hel del på slutet men Johan Gustafsson imponerade i gästernas bur. Först elva sekunder före ordinarie tid kom kvitteringen då Ville Viitaluoma tryckte in sitt och lagets andra mål i öppen bur.

Men i förlängningen avgjorde sedan Frölundas Artturi Lehkonen.