Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Dyrköpt hemmaseger för Brynäs

Tredje raka hemmasegern – men också en dyrköpt vinst mot Färjestad (4–1) för Brynäs som fick se SHL-ishockeyns näst bästa tekare Sebastian Enterfeldt lämna arenan i ambulans med en underarmsfraktur.

– Han är vår förstecenter och motor, nu blir han borta ett bra tag. Det blir svårt att ersätta honom, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

Att Brynäs körde över ett minst sagt blekt Färjestad – både mål och spelmässigt – i första perioden och till slut vann med 4–1 kom dock i skymundan av skadan på Sebastian Enterfeldt.

26-åringens underarmsfraktur och backklippan Jörgen Sundqvists handledsfraktur tidigare i veckan gör att Brynäs nu tappat två nyckelspelare av rang.

– Det gör mig jättebekymrad, men vad ska jag göra? Jag måste ut och leta spelare på en marknad som är extremt tunn men det tillhör tyvärr, konstaterar Bengtzén.

Enterfeldts skada kom i första perioden då den 191 centimeter långe och 102 kilo tunge Färjestadsforwarden Anton Hedmans propp träffade tokigt på Brynäsfowarden som mäter 180 centimeter och väger 81 kilo.

Enterfeldt hade precis släppt pucken vid sargen, hade ingenstans att ta vägen och klämde armen illa – förmodligen mot sargkanten – när Hedman smällde på.

Brynäsforwarden låg länge kritvit i ansiktet på isen men kunde till slut gå för egen maskin till ambulansen.

Om det blivit en spricka eller om armen är helt av var oklart kort efter matchen.

Domarna kunde inte konstatera någon regelvidrighet och Hedman slapp utvisning.

Märkligt tycker Brynäs assisterande tränare Ove Molin.

– Farten dödar ju. Om man kommer i så hög fart, från mittzon som jag uppfattar det så är tacklingen väldigt, väldigt hård, säger Molin.

Borde Hedman ha bromsat?

– Ja, pratar vi om respekt för varandra så är det ju någonting man kan titta på. Om du verkligen vill göra någon illa så kan du ju göra det också.

Färjestadstränaren Tommy Samuelsson beklagade också skadan:

– Anton väger ju 110 kilo med utrustningen då blir det tryck i det givetvis. Det blev mycket, mycket olyckligt får jag säga.

Borde Hedman ha bromsat?

– Nej, men det gör man ju inte. Det är klart att han håller nere axlar och armar i det läget och visst – om har han full fart från mittzon så kan han bromsa in, men jag har inte sett om han har det så det kan jag inte svara på. Sedan sker allt ju på instinkt där ute och det skiljer stort på dem i storlek. Det är olyckligt.