Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Dyrköpt seger för Damkronorna

Viktiga forwarden Emma Nordin klev av skadad.
Viktiga forwarden Emma Nordin klev av skadad. Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

OSKARSHAMN. Damkronornas skadelista utökades under lördagens segermatch mot Finland i Oskarshamn.

Viktiga forwarden Emma Nordin fick ledas av isen efter en knäskada.

– Hon fick en smäll på knät men det är för tidigt att säga hur allvarligt det är, säger Damkronornas läkare Fredrik Klevebo.

Det var i slutet av första perioden som Emma Nordins skada inträffade i samband med att hon fick en spelare över sig. Den 24-åriga forwarden låg länge kvar på isen innan hon fick hjälp att ta sig ut till båset. Det syntes tydligt hur ont hon hade när hon stödd på två ledare efter en stunds vila tog sig vidare till omklädningsrummet.

– Hon har fått behandling och vi ska undersöka henne ordentligt sedan får vi se hur vi ska gå vidare, säger Fredrik Klevebo.

Emma Nordin är en av Sveriges bästa forwards, kanske till och med den allra bästa, och för Damkronorna vore det ett rejält avbräck om hon inte kan spela VM i Kanada som inleds i slutet av mars.

Naturligtvis är Emma Nordins skada också ett rejält avbräck för hennes guldjagande klubb Luleå.

Allt i lördagskvällens match mot Finland i landslagsturneringen i Oskarshamn inför drygt 1.300 på läktaren var dock inte negativit. Spelmässigt gjorde de svenska spelarena en riktigt bra landskamp mot svårspelade Finland.

Damkronornas förbundskapten Leif Boork fick också se AIK-forwarden Lisa Johansson visa samma fina målform som hon har gjort i klubblaget.

I den andra perioden vände Lisa Johansson det svenska 0–1-underläget till en 2–1-ledning med sina två mål. Dessutom fastställde Lisa slutresultatet till 4–1 med sitt tredje mål för dagen.

– Lisa Johansson gjorde en fantastisk match. Hon är den typen av spelare som kan och ska lösa upp den här typen av försvar som vi mötte. Hon är en finurlig spelare som hittar lösningar och det var riktigt roligt att se henne så här bra, säger förbundskapten Boork med ett belåtet leende.