Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Färjestad tog revansch på Frölunda

Foto: Anna-Lena Bergqvist/Bildbyrån

Förra mötet med Frölunda slutade med storstryk.

Den här gången fick Karlstadpubliken se ett annat Färjestad – som tog revansch och vann med 2–1.

Färjestad hade revansch att utkräva. I det senaste mötet i Karlstad, den 9 januari, kom hemmalaget ingen vart och Frölunda åkte hem till Göteborg med 6–0 i bagaget.

Värmlänningarna lyckades bättre på tisdagen.

Tack vare mål av Niklas Arell och Joel Eriksson Ek blev det seger med 2–1, efter en övertygande insats.

– När vi gör som vi säger, ligger nära varandra och låter pucken gå är vi så här bra, sade lagkaptenen Magnus Nygren till C More.

I slutet av den första perioden satte Mikael Johansson fart (nåja) i egen zon och tråcklade sig förbi allt Frölunda slängde mot honom. Johansson avslutade soloräden med att titta upp och lägga pucken på Arells klubba. Direktskottet satt i krysset och betydde 1–0 för Färjestad.

– Jag tyckte väl att det var dags att ta tag i grejerna och göra något framåt. Arell kom perfekt, släpande som vi vill att backarna ska göra. Det är kul att det blir något snyggt mål ibland, sade Johansson.

Den andra perioden började med att Eriksson Ek sköt i ribban för Färjestad men sedan tog Frölunda över – fram till en avslutande och mäktig men resultatlös press från hemmalaget.

En träff i målramen räckte inte för Eriksson Ek. Efter att Färjestad pressat ned gästerna djupt i egen zon fångade JVM-spelaren upp pucken bakom mål, tog sig in framför Frölundamålvakten Johan Gustafsson och satte 2–0.

Det var en buffert hemmalaget behövde. När Frölunda fick chansen i numerärt överläge strax därpå reducerade Henrik Tömmernäs, med sitt sjunde powerplay-mål för säsongen.

– Spelet utan puck över hela banan är klart bättre (än senast). Det krävs maxåkningar i sort sett i varje byte, sade Färjedstads tränare Tommy Samuelsson