Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Fel klubba blev rätt för Färjestad

Joel Eriksson Ek gjorde två av Färjestads mål i 5–2-segern mot Luleå.
Joel Eriksson Ek gjorde två av Färjestads mål i 5–2-segern mot Luleå. Foto: Anna-Lena Bergqvist/Bildbyrån

Färjestad är i form.

Efter fyra segrar av fyra möjliga mot Luleå och den femte i följd i serien, 5–2, nosar Karlstadlaget på tredjeplatsen i SHL.

Joel Eriksson Ek satt i utvisningsbåset när Luleå tog ledningen – Jacob Micflikier gjorde mål för fjärde matchen i följd när han satte pucken i krysset bakom Färjestads målvakt Justin Pogge – men hade inga planer på att bli syndabock.

Färjestads 19-åriga stortalang gjorde två av målen när det formstarka hemmalaget vände till femte raka segern i SHL.

Det första, 1–1, styrde han in med skridskoskenan efter vackert och effektivt spel i numerärt överläge. Målet godkändes efter videogranskning.

– Det var skönt att ta revansch (för utvisningen). Jag tycker att det ska vara mål. Jag vinklar skridskon men har den i isen hela tiden. Så får man göra, sade Eriksson Ek till C More.

Hans andra mål, 3–1, kom efter Rasmus Asplunds frispelning och ett distinkt skott sex och en halv minut in i andra perioden – med lagkamraten Niklas Arells klubba.
– Jag ger min klubba till honom och plockar upp hans. Kul, den är faktiskt ganska lik min, sade Eriksson Ek.

Travis Turnbull (två mål, det andra i tom bur) och Joakim Nygård hjälpte till med målskyttet och såg till att det blev en betryggande seger trots en inledning som tvingade tränaren Tommy Samuelsson att ta timeout tidigt i första perioden.

Färjestad är en poäng bakom Luleå i tabellen.