Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 06:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/formstarkt-arizona-straffade-buffalo/

Ishockey

Formstarkt Arizona straffade Buffalo

Buffalos Jack Eichel och Arizonas Carl Söderberg. Foto: Jeffrey T. Barnes/AP

Buffalo jagade en ny seger, men med hjälp av Carl Söderberg kunde Arizona vinna med 3–2 och snuva hemmafavoriterna på de två poängen.

TT Text

Styrkta av fem raka hemmasegrar ångade Buffalo på direkt från nedsläpp när Arizona kom på besök. Men två snabba mål, först av födelsedagsbarnet Jack Eichel och sedan från Jeff Skinner, räckte inte för en ny seger.

Gästerna kom tillbaka och tog extrapoängen i straffläggningen, och det mycket tack vare en något tursam Carl Söderberg.

Med dryga tre minuter kvar av andra perioden pressade Arizona på i ett powerplay. Conor Garland sköt för styrning, och svensken, som stod framför mål, fick upp pucken i en hög båge över målvakten Carter Hutton, som sedan själv styrde in den med sin bakdel.

Målet innebar kvittering till 2–2, och fler spelmål blev det inte i matchen, som avgjordes av Arizonas Nick Schmaltz i straffläggningen.

Matchens första målskytt Jack Eichel var besviken efter matchen, men ville inte skylla på oturen i samband med Söderbergs kvittering.

– Tur kommer och går, och vi har haft vår beskärda del hittills i höst. Det brukar jämna ut sig, säger Buffalos lagkapten i tv-sändningen direkt efter matchen.

Segern var Arizonas fjärde på den fyra matcher långa resan till New York-området, segrar som ger laget medvind inför den kommande veckans hemmamatcher.