Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 12:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/forsta-malet-for-pettersson-i-hemmakross/

Ishockey

Första målet för Pettersson i hemmakross

Elias Pettersson har gjort sitt första mål för säsongen. Foto: Darryl Dyck/AP

Vancouver, som inlett säsongen svagt med två förluster och bara två mål framåt, fick det att lossna ordentligt i hemmapremiären i NHL-hockeyn när man krossade Los Angeles med 8–2.

TT Text

Bakom storsegern fanns flera svenska stjärnor.

Elias Pettersson gjorde sitt första mål för säsongen när han tidigt i den andra perioden gjorde 3–0 till hemmalaget. Alexander Edler skrev också in sig i målprotokollet innan matchen var slut och bakom dem storspelade Jacob Markström i målet med 37 räddningar.

Åtta mål framåt var tangerat rekord i en hemmapremiär för Vancouver och tränaren Travis Green hade all anledning att vara nöjd.

– Det var en speciell och bra kväll på alla sätt och vis, sade han enligt Expressen.

– Man förväntar sig inte att göra åtta mål framåt, men jag tackar inte nej till det.

Buffalos Marcus Johansson, Sam Reinhart och Jack Eichel firar Johanssons avgörande mål mot Montreal. Foto: Jeffrey T. Barnes/AP

Buffalo fortsätter att övertyga i NHL-starten. Mot Montreal kom höstens tredje seger, och matchhjälten var svensk – Marcus Johansson.

– Skönt såklart. Det är alltid roligt att göra mål och särskilt på övertid, säger han till Aftonbladet.

Helt omarkerad i vänstra tekningscirkeln fick Marcus Johansson pucken. Den svenske forwarden tvekade inte och bråkdelen av en sekund senare kunde Buffalo jubla över en ny seger.

Johanssons mål i förlängningen mot Montreal innebar 5–4 och det bottentippade laget har nu tre vinster på de första fyra matcherna. Johansson pekar på den positiva atmosfären som en delförklaring.

– Det har varit väldigt kul här redan sedan dag ett. Vi har ett ungt och piggt lag som verkligen vill spela hockey, säger han.

Marcus Johansson var inte ensam svensk att utmärka sig i Buffalo. Rasmus Dahlin stod för två assist och Victor Olofsson fortsatte att göra succé. Den 24-årige forwarden inledde målskyttet i matchen, hans fjärde mål för säsongen, och det fjärde i powerplay.

Marcus Johansson berömmer sin landsman.

– Det är inte bara hårt, det är extremt välriktat och han vet när han ska avlossa det. Victor är verkligen en riktig målskytt, fortsätter han på samma sätt kommer det bli väldigt många fullträffar den här säsongen, säger Johansson.

Buffalo, som inte har nått Stanley Cup-slutspelet sedan 2011, har inlett säsongen över förväntan. Men tränaren Ralph Krueger tonade ner allt prat om framgångar.

– Vi vet att vi är i början av en lång och tuff säsong. Så här dags på året är det viktigt att samla de poäng man kan. Svackorna kommer att komma, påpekade han på en presskonferens där han höll tillbaka på hyllningarna till sitt eget lag och i stället berömde motståndarna.

– De kom ut starkt och vi måste bli bättre på att stå emot ett sådant motstånd. Vi måste lära oss att stå emot det. Men om vi måste lära oss av en seger så gör vi gärna det.