Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/forsta-trepoangaren-for-djurgarden-i-shl/

SPORT

Första trepoängaren för Djurgården i SHL

Foto: Mats Åstrand/TT

Djurgården tog säsongens första trepoängare i SHL-ishockeyn efter 3-1 borta mot Brynäs som förlorade för fjärde matchen i rad.

Stjärnvärvningen från NHL René Bourque gjorde mål för tredje matchen i rad.

Djurgården hade ett drömläge att spräcka Brynäs nolla i första perioden då två spelare i hemmalaget satt utvisade samtidigt. Men i stället drog Djurgården på sig en utvisning.

Brynäs låg närmast ett ledningsmål, men det var mållöst efter första perioden mycket tack vare Adam Redeborns stabila målvaktsspel.

I den andra var det Djurgården som skapade de bästa chanserna.

Djurgården brände två frilägen innan René Bourque snappade upp en målvaktsretur från Felix Sandström och kanadensaren gjorde nu mål på för tredje matchen i rad.

Det fanns vissa frågetecken kring 35-åringens status, men säsongsupptakten har gått över förväntan för Bourque som har tolv säsonger i NHL bakom sig.

Själv ville han tona ner sin betydelse för laget.

– Det var vår målvakt (Adam Reideborn) som räddade oss i första perioden, säger han i matchintervjun.

Tillsammans med Patrik Lundh och centern Andreas Engqvist har Djurgården hittat en stark förstakedja.

Brynäs som inlett med tre raka förluster kvitterade i början av den tredje sedan Djurgården fumlat med pucken i egen zon.

Jesper Jensen tryckte in sitt första mål för säsongen.

Brynäs låg närmast ett ledningsmål, men i stället var det Djurgården som satte 2-1.

Backen Jesper Pettersson slog till direkt på tekning efter 12.44 och dryga minuten senare prickade Marcus Högström in 3-1 från blå linjen.

– Vi gjorde vi skulle göra. Jag tyckte vi gjorde en bra match och vi höll oss till vår matchplan, säger Jesper Pettersson till C More.

Djurgården tog nu säsongens andra seger, den första efter 60 minuter.

Brynäs har fått en blytung start och vårens SM-finalist förlorade nu för fjärde matchen i rad, bara en inspelad poäng och har bara Rögle bakom sig i tabellen.

Tränaren Roger Melin:

– Vi saknade energi i anfallsspelet, fantasi och kreativitet. Det känns inte som folk har roligt där ute. Det ser lite spänt ut, säger han till C More.

Läs mer: Cancern tvingade Djurgårdens vd att släppa kontrollen

Ämnen i artikeln

Ishockey SHL
Brynäs IF
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt