Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 13:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/frolunda-visade-guldglimt/

Ishockey

Frölunda visade guldglimt

Frölunda slog Skellefteå med 6–1. Foto: Bildbyrån

Frölunda blir bättre och bättre dag för dag.

Det syntes glimtar av vårens guldform när man gav Skellefteå en käftsmäll och vann med 6–1.

Efter två inledande förluster kom nu tredje raka segern.

– Vi kan inte klaga, säger lagkaptenen Joel Lundqvist.

TT Text

Siffrorna ljuger ändå en smula.

Skellefteås matchinledning imponerade men när Frölunda fick igång maskinen gick den inte att stoppa.

Två av ligans anfallsgladaste lag bjöd upp till en riktig fartfest där hemmalaget började bäst och tog ledningen med 1–0 genom Andreas Wingerli efter två minuter. Då hade Frölunda knappt varit ur sin egen zon en enda gång. Och gastkramningen fortsatte en stund till innan gästerna sakta men säkert kunde slingra sig ur greppet.

– Jättebra av killarna att kunna vrida på när vi kommer in fel i en match. Första fem minuterna var vi tvåa på allt, sedan gör vi en bra prestation på bortaplan. Men det var väl inte en 6–1-match. Vi var väldigt effektiva och hade bra målvaktsspel. Jag är mycket nöjd, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Han vet hur man slår Skellefteå. De senaste säsongerna har lagen haft otaliga heta uppgörelser och oftast är det Frölunda som gått segrande ur striden, senast i kvartsfinalen i våras.

– Vi började fantastiskt bra de första åtta-tio minuterna. Sedan arbetade de sig in i matchen. Matchen avgörs när vi har flera bra pp i andra som vi inte kan utnyttja. När de sedan gör 2–1 och 3–1 växer de i sitt presspel, säger hemmatränaren Tommy Samuelsson, som inte heller han tycker att de stora siffrorna speglar matchen.

– Nej, det var inte 6–1. Skillnaden var att de var effektiva, vi var inte effektiva, säger Skellefteåtränaren.

Kvitteringen till 1–1 kom mitt i öppningsperioden där Rhett Rakhshani bara behövde hålla klubban i isen och vinkla in David Printz precisa passning.

Spelet böljade fram och tillbaka och Skellefteå hade flera chanser att ta ledningen på nytt, men gästerna klarade tre numerära underlägen i början av mittenperioden innan man själva kunde ta ledningen.

I Frölunda gladde man sig åt att jättetalangen Samuel Fagemo nu anslutit till laget efter sitt träningsläger med Los Angeles Kings men det var ett annat superlöfte som gav Göteborgslaget ledningen.

Lucas Raymond är bara 17 år men har en lysande hockeyframtid att se fram emot när han plockat av sig gallret. Nu var det han som efter 14.34 slog in 2–1 för Frölunda, ett mål som väckte vilda protester från hemmapublikens sida. Man tyckte att hemmamålvakten Gustaf Lindvall störts innan han liggande på rygg inte kunde hindra pucken att gå i mål.

– Kanske inte det vackraste målet jag gjort, men det var skönt, säger Lucas Raymond.

Läs mer: Djurgården i topp trots plattmatch: ”Känner mig rånad”