Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Glödhete Rödin byggde på sviten

Tre nyckelspelare skadade – då sköt glödhete tvåmålsskytten Anton Rödin hem tre poäng till Brynäs när Modo besegrades med 4–1.

Gävlelaget har den senaste veckan fått sätta tre av sina tyngsta spelare på skaderehabilitering för flera månader framåt: tilltänkte forwardsstjärnan Jesper Ollas (efterhängset ryggproblem), backklippan Jörgen Sundqvist (handledsfraktur) och forwardsmotorn Sebastian Enterfeldt (dubbelt armbrott).

Det fanns viss oro inför tisdagens SHL-match kring hur alla skadorna skulle påverka spelet mot gästande Modo, men Brynäs har ett par heta hockeyspelare kvar i rockärmen.

Hetast av dem just nu – Anton Rödin som med sitt segermål (2–1) och avslutande 4–1 i tom kasse gjorde poäng för sjätte matchen i rad.

Rödins 2–1-mål kom psykologiskt viktigt också – bara två och en halv minuter efter att Modo bjudit hemmalaget på en snabb kalldusch, då Janos Hari kvitterade (1–1) redan sexton sekunder in i tredje perioden.

Men Modo, som för en gångs skulle vann skotten i de två första perioderna, har det tungt just nu. Gästerna skapade visserligen lägen i de två första perioderna som borde ha räckt till seger, men skärpan i skyttet är just nu långt ifrån bra. Om Modos nya forwardsvärvning – rutinerade NHL-veteranen Donald Brashear, 42 – kan ändra på det visar sig.

Just den här tisdagen var det i stället Brynäs som fortsatte att bygga på sin stigande form då man tog sin fjärde seger på de fem senaste matcherna.

Anton Rödin, som fyllde 24 år i fredags, är en av de tyngsta anledningarna till det. Brynäsforwarden har under hösten jobbat sig upp i toppen av lagets interna poängliga och har nu 20 poäng (10+10) på sitt konto.

Han är nu – om han får vara skadefri – på väg mot sin bästa säsong hittills i karriären.