Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Grönborg varnar för snabba forwards

Förbundskapten Rikard Grönborg och William Karlsson.
Förbundskapten Rikard Grönborg och William Karlsson. Foto: Janerik Henriksson/TT

PARIS. Inför torsdags kvällens VM-kvartsfinal i Paris varnar Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg för Schweiz forwards.

– Vi vet att deras forwards är väldigt snabba och att de kör väldigt hårt. Så det är viktigt att vi tar rätt beslut och då framför allt i mittzonen, säger Rikard Grönborg.

– Gör vi det får vi press på dem och då kan det bli jobbigt för dem, fortsätter han.

Paris välkomnade på onsdagen Tre Kronor med nästan 30 graders värme och strålande solsken.

– Resan hit med tåg gick hur smidigt som helst. Det var ordning på grejerna från början till slut, säger Rikard Grönborg.

Sent på eftermiddagen genomförde det svenska laget första och enda träningspasset i VM-arenan där torsdagskvällens kvartsfinal mellan Tre Kronor och Schweiz kommer att avgöras.

Schweiz slutade tvåa i sin grupp utan att ha förlorat en enda match under ordinarie tid.

– Vi spelade VM-final 2013 mot Schweiz så det är inget snack om att det är ett bra lag och att det här bli en tuff utmaning för oss. Schweiz har under flera års tid producerat bra spelare – även om de kanske inte har en lika bred topp som vissa andra länder, säger Rikard Grönborg.

– Så för mig är det ingen överraskning att de kom tvåa i gruppen. Deras spelare är vältränade och välskolade, fortsätter han.

Tre Kronors gemensamma träning pågick i drygt en timme – och kvalitén på isen var stundtals bristfällig och värmen i hallen var påtaglig för spelarna.

– Isen var lite mjuk men det var matcher i Köln där isen inte heller var så bra, säger Tre Kronors assisterande lagkapten Gabriel Landeskog.

Läs mer: Farbror Henrik Lundqvist ska tillbaka till Köln och spela om guldet