Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-23 18:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/hanna-olsson-jag-hade-skrivit-pa-vad-som-helst/

Ishockey

Hanna Olsson: ”Jag hade skrivit på vad som helst”

Hanna Olsson. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Djurgårdens Hanna Olsson bröt med föreningen, och skrev på ett kontrakt som stoppar henne från att spela i SDHL resten av säsongen. Nu berättar landslagsforwarden om bakgrunden.

– Jag kom till en punkt där jag kände att jag skriver på vad som helst för att lämna. Jag ville bara bort, säger hon till SVT.

Malena Johansson
Rätta artikel

Fram till VM i april kommer Hanna Olsson att träna med ett herrlag i division 3 hemma i Göteborgs skärgård i stället för att spela matcher med Dif.

– Jag hade ruvat på det här en längre tid. Det var inte ett beslut jag tog över en natt. Till slut tog frustrationen över, jag ville bara bort, säger hon när hon nu i en intervju med SVT ger mer bakgrund till den plötsliga nyheten som kom i januari.

 – Jag kände en frustration över min utveckling. Jag har länge känt att Djurgården inte matchar min ambitionsnivå. Till en början var det kanon och vi vann ett SM-guld men sen har jag upplevt en inre stress. Jag har en kort karriär och vill få ut så mycket jag bara kan av den. Jag älskar den här sporten och gör ju det här för kärleken till hockeyn. Jag gör ju det inte för någon ersättning direkt.

Djurgårdens vd KG Stoppel säger till kanalen att föreningen inte kände till Hanna Olssons missnöje.

– Vi tycker att hon borde bitit ihop och åtminstone spelat klart den här säsongen, säger han.

Han öppnar samtidigt för att Olsson ska kunna spela för en annan klubb.

– Dörren är inte stängd men vi måste hitta en klubb som vi kan diskutera med. Och få en kompensation för det vi lagt ut eller att vi byter spelare. Vi har investerat i henne och det är en konkurrenssituation och snart slutspel, då kan vi inte släppa henne bara, det gör ingen på någon nivå. Då måste det finnas en överenskommelse, så enkelt är det, säger Stoppel.

Olsson säger att hon får bra träning med Skärgårdens SK. Förbundskapten Ylva Martinsson har tagit ut henne i Damkronorna trots bristen på matcher.

– Ett avtal är ett avtal och jag respekterar det. Även om jag önskar och hoppas att det ska lösa sig. Men jag ångrar inte mitt beslut. I värsta fall får jag träna själv och komma tillbaka starkare och bättre nästa säsong, säger Hanna Olsson.

Läs mer: Uttagen i landslaget efter konflikten med Djurgården