Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Hattrick av Jakob Silfverberg

Foto: David Zalubowski/AP

Jakob Silfverberg gjorde sin NHL-karriärs första hattrick när hans Anaheim krossade New Jersey med siffrorna 7–1. Silfverberg svarade för tre mål och en assist.

Svensken är nu uppe i totalt tolv NHL-mål den här säsongen. Hans kedja behövde mindre än tio minuter på sig i andra perioden för att göra fyra mål.

Silfverberg inledde med att passa fram till Andrew Coglianos 1–0 redan efter 32 sekunder i andra perioden. Fem minuter senare var det dags för Silfverberg själv att göra mål, 3–1, och ytterligare 9.56 in i perioden kom 4–1.

– Jag kan inte minnas att jag gjort ett hattrick någon gång tidigare under karriären, inte ens under tiden i Brynäs, säger Silfverberg till Expressen.

Silfverbergs tredje mål kom i numerärt överläge, efter 7.13 i tredje perioden, och betydde 7–1 för Anaheim som också blev slutresultatet. Han hyllades på sedvanligt sätt genom att publiken slängde in sina kepsar på isen.

– Det var otroligt roligt att se. Fast jag tänkte inte så mycket på det, det var mer glädjen över att ha fått göra ett hattrick som jag upplevde. Jag har haft några matcher med två mål, men inte lyckats göra ett tredje. Det var otroligt skönt att få trycka in det tredje, säger han till Expressen.

– Hela bänken sade åt mig när jag gick ut till det powerplay vi hade fått att jag skulle skjuta så fort jag fick chansen och det gjorde jag. Det var kanske inte det snyggaste målet jag gjort och jag vet inte exakt hur pucken gick in, men det spelar ingen roll.

Även Michael Frolik gjorde hattrick och Sean Monahan två mål när Calgary vann med 7–4 mot St Louis.

Vid sitt första mål, 2–2 i första perioden, assisterades Frolik av Mikael Backlund.

Blues hade inför mötet vunnit sex matcher i rad. Efter 2–4 i baken i andra perioden bestämde sig tränaren Ken Hitchcock att byta målvakten Jake Allen mot Anders Nilsson. Men särskilt mycket bättre blev det inte, då Nilsson släppte in tre mål.

Även i mötet mellan Nashville och Edmonton blev det hattrick. James Neal gjorde ett mål i varje period, assisterad av Calle Järnkrok vid det första och andra. Vid det sista målet stod även Mattias Ekholm för en assist. Matchen slutade med 3–2-seger för Predators.

För Stanley Cup-mästarna Chicago blev det en tung förlust hemma mot Los Angeles: 0–5. Det var Blackhawks tredje raka förlust.