Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Henke Lundqvists revansch – höll 62:a nollan i NHL

Foto: Lymperopoul/CSM/REX/Shutterstock/IBL

Tampa. Henrik Lundqvist gick från en ”pinsam” insats till att hålla nollan i sitt 12-årsjubileum i NHL. New York Rangers slog Montreal med 2–0. Det var tredje matchen i rad som Mika Zibanejad gjorde mål.

”Pinsamt” var Henrik Lundqvist egen beskrivning av sin insats i första perioden mot Toronto i lördags. Toronto gjorde fem mål på ”Henke”, som blev utbytt efter det.

På söndagen var han tillbaka i New York Rangers mål i hemmapremiären mot Montreal. Nu var det en helt annan heltänd Henke, men också ett annat Rangers.

Rangers hade släppt in tolv mål på de två första matcherna och försvaret var till varje pris tvunget att tätas. Även Montreals stjärnmålvakt Carey Price togs av isen i lördagsmatchen, så det var två försvarstänkande lag i en mycket tillknäppt match.

Brady Skjei gav Rangers ledningen i slutet på första perioden. Matchen stod och vägde. Därför blev Mika Zibanejads 2–0 mitt i tredje perioden mycket viktigt.

Det var förre djurgårdarens fjärde mål på tre matcher. Mika har hittills nätat i varje match.

– Det var väldigt viktigt att studsa tillbaka för oss alla och även hur vi vann matchen. Det är så här vi måste spela. Viktigt också att vi fick första målet. Det hjälpte till att lugna ner oss och att spela en smart match, säger Henke efter sin 62:a nolla i NHL.

Den kom lägligt 12 år efter att han debuterade i NHL.

– Betydde mycket att Henke studsade tillbaks som han gjorde. Han gav oss en jättechans att vinna matchen, säger Zibanejad och försöker förklara sin egen storform just nu:

– Jag försöker skjuta och på något sätt går pucken in just nu. Men jag försöker placera mig bra och de andra lyckas hitta mig. Det gäller bara att fortsätta skjuta när det går så här bra.