Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-25 19:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/historisk-lundqvist-i-straffdrama/

Ishockey

Historisk Lundqvist i straffdrama

Foto: Paul Sancya/AP

New York Rangers svenska målvaktsstjärna Henrik Lundqvist fortsätter att skriva in sig i NHL:s historieböcker. Men inte heller i mötet mot Detroit räckte en fin insats hela vägen.

– Vi måste fortsätta att kämpa, säger han efter matchen.

Rätta artikel

Det blev till slut en snöplig strafförlust för Rangers i mötet med Detroit på bortaplan. New York-lagets motgångar fortsätter med den sjätte förlusten i rad, vilket är den längsta förlustsviten den här säsongen för laget.

Men Rangers bjöd upp till kamp, Pavel Butjnevitj gjorde både första och sista målet i matchen som slutade 2–2.

Detroit matade skott på Lundqvist, som stod pall för 43 av 45 som gick på mål. Efter en mållös förlängning stod Detroits Andreas Athanasious, som gjorde 2–1-målet i den tredje perioden, som matchvinnare när han var den enda som satt sin straff.

– Jag försökte att kämpa så hårt jag kunde. Det hände mycket, så det var en kul match att spela, säger Lundqvist till journalister efter matchen.

Henrik Lundqvist blev i och med matchen den tredje målvakten i ligans historia som står 850 matcher för en och samma klubb.

Han säger att det är viktigt att försöka att sätta bra vanor inför nästa säsong, speciellt för lagets unga orutinerade spelare, och nämner hanterandet av pucken som ett förbättringsområde.

Rangers svenske forward Mika Zibanejad var en av dem som missade straff.

– Vi kom så klart tillbaka och tog en poäng, men jag börjar bli riktigt less på att stå här och prata om hur nära vi är. Men vi lyckas inte hitta något sätt att vinna på, och det börjar bli svårare att ta med oss det positiva från matcherna, säger han efter matchen till klubbens sajt.