Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-21 11:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/hockeysupporter-anmaler-klackens-trumma-till-kommunen/

Ishockey

Hockeysupporter anmäler klackens trumma till kommunen

Klacken har använt samma trumma i tio år, säger ordföranden. Arkivbild. Foto: Carina Johansen/NTB

Hur högt får man heja på sitt lag?

Inte för högt tycker en person i Blekinge, som anmält ishockeylaget Kallinge/Ronneby IF:s supportrar White Angels till Ronnebys kommunala miljökontor.

TT Text

White Angels hejar på sitt Krif, som spelar i hockeyettan södra, med ramsor och en trumma. Och det är den där trumman anmälaren har retat upp sig på, rapporterar Sydöstran.

”Har tröttnat på ljudnivån från trumman på läktaren. Det skulle vara önskvärt att mäta ljudnivån. Har jobbat inom träindustrin, och vet att hög ljudnivå skadar hörseln. Det finns även barn och ungdomar i klacken”, skriver besökaren i sin anmälan till Ronneby kommuns miljö- och byggnadsförvaltning.

– Vi har använt samma trumma i tio år utan att någon har haft några invändningar, säger White Angels ordförande Mattias Johnsson till Sydöstran.

Johnsson tror att ombyggnader i ishallen i Kallinge under året kan ha påverkat hur klackens sånger och trummande låter för den övriga publiken. Ljudnivån i hallen riskerar att vara fortsatt hög, Krif har spelat bra under hösten och ligger trea i hockeyettan södra.

Frågan om ett eventuellt trumförbud ligger nu hos miljökontoret, som ska ta ställning till om ljudmätningar ska genomföras under en av Krifs hemmamatcher.