Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-15 22:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/hockeysupportrar-spenderade-miljard-i-danmark/

Ishockey

Hockeysupportrar spenderade miljard i Danmark

Tre Kronors supportrar gjorde av med 380 miljoner kronor under VM i Danmark, och totalt sett spenderade hockeyturisterna 1,3 miljarder.
Tre Kronors supportrar gjorde av med 380 miljoner kronor under VM i Danmark, och totalt sett spenderade hockeyturisterna 1,3 miljarder. Foto: Fredrik Sandberg/TT

De flesta danskar trodde inte att VM i ishockey tidigare i år skulle locka särskilt många människor. De hade fel. Danska ishockeyförbundet hade rätt.

Rätta artikel

När allt nu är summerat visar det sig att 177.525 hockeysupportrar gjorde av med motsvarande 1,3 miljarder svenska kronor i Köpenhamn och Herning under VM. Det är rekord för ett idrottsevenemang i Danmark.

– När vi före VM sade att det skulle komma många utländska turister till VM var det nästan ingen som trodde oss. Och jag förstår det, för ishockey lockar inte så många i Danmark, säger Ulrik Larsen, direktör i Danmarks ishockeyförbund.

Svenskarna spenderade mest, 380 miljoner svenska kronor. Så fick de också följa Tre Kronor ända till final där det blev seger över Schweiz.