Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Hörnqvist tillbaka i Pittsburgh – målskytt direkt

Pittsburghs Kris Letang firar sitt mål tillsammans med Conor Sheary, Patric Hörnqvist och Bryan Rust.
Pittsburghs Kris Letang firar sitt mål tillsammans med Conor Sheary, Patric Hörnqvist och Bryan Rust. Foto: Nick Wass/AP/TT

Patric Hörnqvist är tillbaka från skadan. Han gjorde ett mål och noterades för en assist när hans Pittsburgh besegrade Washington.

I Washington gjorde Christian Djoos en lyckad NHL-debut.

Matchen slutade 3–2 till Pittsburgh, sedan bortalaget gjort tre mål i numerärt överläge.

Hörnqvist, som spelade sin första match efter det att han opererat högerhanden, passade fram till Kris Letang som inledde matchens målskytte i numerärt överläge i den första perioden.

Hörnqvist drygade sedan själv på lagets ledning i mitten av den andra perioden. Det var trångt framför mål när laget ännu en gång spelade i numerärt överläge och Hörnqvist petade in pucken bakom Braden Holtby i Washington-målet. Hörnqvists utsågs till en av matchens bästa spelare.

Washingtons nye svensk Christian Djoos klev sedan fram och reducerade, snyggt framspelad av dansken Lars Eller. Han sköt ett långt hårt skott som Matt Murray inte lyckades stoppa.

Djoos, som även han utsågs till en av matchens bästa spelare, var inte färdig där. Han noterades även för en assist när Aleksandr Ovetjkin, som leder skytteligan med åtta mål, satte 2–3-målet i sista perioden.