Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Hultström har bytt ovissheten mot tryggheten på hemmaplan

Linus Hultström har gjort två misslyckade försök att slå sig in i Florida Panthers. Nu är han tillbaka i Djurgården, men är ännu inte i matchform.
Linus Hultström har gjort två misslyckade försök att slå sig in i Florida Panthers. Nu är han tillbaka i Djurgården, men är ännu inte i matchform. Other: Thomas Karlsson

Linus Hultström har lagt den misslyckade NHL-satsningen bakom sig.

Nu väntar en comeback i SHL.

Planen var att 24-åringen skulle stanna hemma för att träna när Djurgården möter Rögle i Ängelholm på torsdagen. Men nu kan det bli spel trots allt.

DN-sporten träffade Djurgårdens hemvändare efter onsdagens intensiva träningspass på Hovet. Linus Hultström klev av isen en stund före alla andra spelare, rejält sliten.

– Klart man ligger efter de andra grabbarna i laget. Jag har inte spelat någon match den här säsongen. Det här är bara mitt fjärde träningspass, säger den offensive backen som är tillbaka i Djurgården för andra gången på två år.

Det var här karriären tog fart på riktigt.

När han lämnade Leksand blev det succé direkt. Han blev poängbäst av samtliga backar i SHL och dessutom gjorde han tolv poäng på bara åtta slutspelsmatcher första året.

Han åkte till NHL, men skickades tillbaka av Florida på lån.

Linus Hultström gjorde ny succé i Djurgården och försökte sedan återigen att ta en plats i Florida.

Men det blev nobben igen. Den här gången fick han i alla falla ett klart besked från Florida att han inte passade in i bilden.

– Jag har fått beskedet och arbetat mig igenom det. Det handlar nu om att jag ska lägga det bakom mig och se framåt, säger Linus Hultström.

Ovissheten har naturligtvis varit jobbig.

– Det har varit två år med lite upp och ned och fram och tillbaka. Nu vill jag hitta en stabilitet igen, säger han.

Linus Hultström kommer nu att stanna i Djurgården i minst två år. Det är så långt det nya kontraktet sträcker sig.

– Jag behöver lite lugn och ro. Nu vet jag precis vad som ska göras och hur länge man ska vara här. Nu finns ingenting att fundera över. Det är bara att köra på, säger han.

Vimmerbysonen är glad att vara tillbaka i Stockholm och spela med sina gamla kompisar, de flesta är kvar sedan förra säsongen.

När han kom tillbaka förra året var Djurgården ett lag i kris. Nu har Dif fått en bra start på säsongen.

– Det är lite mer avslappnat nu än när jag kom tillbaka senast. De har spelat bra och det är fler leenden på läpparna, säger han.

Hemvändaren fanns på plats på Hovet när Djurgården besegrade Skellefteå med 4–2 i lördags.

– Jag tyckte de spelade med en väldigt bra fart och press över hela banan. Det är farten som sticker ut.

Vad har du för mål med säsongen?

– Jag har inte satt upp några personliga mål. Lagmässigt är det att gå direkt till kvartsfinal, säger han.

Efter onsdagens träning sade tränaren Robert Ohlsson att Linus Hultströms comeback dröjer 2-3 veckor. Eventuellt skulle han slussas in i powerplay tidigare.

– Det går alltid att använda spelare som Linus i en specialistroll och då går det snabbare men han ligger tre veckor efter de andra.

Men då David Bernhardt har insjuknat och Tom Nilsson inte är spelklar så ges möjligheten att Hultström kan debutera redan på torsdagskvällen.

– Den ursprungliga planen var att han skulle vilat i dag. Fokuserat på träning denna vecka eftersom han bara varit på is i knappt två veckor under augusti/september. Planen i kväll är att matcha försiktigt i fem mot fem och sen öka istiden i powerplay , säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Djurgården har nu nio backar i truppen. I dagsläget är det inte känt om klubben kommer att låna ut någon av dem.

Läs mer: ”Allt med min cancer har inte varit dåligt” – intervju med Djurgårdens vd Jenny Silfverstrand

Fakta.Linus Hultström

Född: 9 december 1992 (24 år).

Position: Back.

Tröjnummer: 33.

Klubb: Djurgårdens IF.

Moderklubb: Vimmerby HC.

Tidigare klubbar: Linköpings HC, Oskarshamns IK, Leksands IF.

SHL–statistik: 241 matcher - 35 mål - 59 assist - 94 poäng - 104 utvisningsminuter.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.