Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 13:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/ingen-utespelare-fran-shl-i-vm-truppen/

Ishockey

Ingen utespelare från SHL i VM-truppen

Efter en vecka på plats i VM-staden står det klart att det inte blir något VM-spel för Joakim Nygård som åker hem till Sverige igen. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

BRATISLAVA. Efter en ledig dag, utan varken match eller någon gemensam träning, började Tre Kronor på onsdagen uppladdningen inför torsdagens match mot Österrike.

Här kommer en rapport från VM-staden Bratislava:

Rätta artikel

När? Tre Kronors träning började halv ett på onsdagen. Den gemensamma träningen pågick i en timme. Majoriteten av spelarna stannade dock kvar på isen ytterligare en kvart.

Bratt missar Österrike

Forwarden Jesper Bratt drabbades i söndagens match mot Italien av en ”överkroppsskada”.

Han stod över matchen mot Norge, och har sedan dess inte heller tränat på is. Han kommer inte att spela mot Österrike, men förhoppningen är att han snart ska vara tillbaka.

Färjestadforwarden fick lämna

För bara några år sedan var SHL-spelarna grunden i Tre Kronors VM-lag. 

I takt med att de svenska NHL-spelarna blivit allt mer positiva till VM-spel har dock en skiftning skett under de senaste åren.

I VM i Moskva 2016 var det elva spelare från SHL med.

I årets VM kommer det bara att vara en nämligen tredjemålvakten Jhonas Enroth, och han spelade största delen av säsongen i KHL men valde att avsluta den i Örebro.

I och med att Gabriel Landeskog ansluter till VM-truppen under torsdagen blev det också klart att Färjestads Joakim Nygård som siste spelare fick lämna truppen och åka hem till Sverige.

Årets trupp kommer därmed att bestå av 21 NHL-spelare, 3 KHL-spelare och så Jhonas Enroth.

Landeskog spelar mot Österrike

Colorados Gabriel Landeskog ska landa i VM-staden Bratislava på torsdagsmorgonen, och om allt går enligt planen kommer han att spela redan samma eftermiddag när Tre Kronor möter Österrike.

”Pudding” tillbaka

En maginfluensa däckade Tre Kronors materialförvaltare Anders ”Pudding” Weiderstål och gjorde att han missade både matchen mot Italien och mot Norge.

Nu är han dock pigg igen, och tillbaka på jobbet. Under onsdagens träning fanns han med i hallen som vanligt.

Det här är Anders Weiderståls sista VM-turnering, efter den går han i pension.