Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Jaromir Jagr historisk efter två mål

Jaromir Jagr fick ta emot jubel från publiken.
Jaromir Jagr fick ta emot jubel från publiken. Foto: Alan Diaz/AP

Tampa. Jaromir Jagr inte bara tangerade Brett Hulls notering som tredje bästa målskytt genom tiderna i NHL. Tvåmålsskytten Jagr petade också ner Hull till fjärde plats och är nu ensam trea efter Wayne Gretzky och Gordie Howe.

Florida hemmaslog Winnipeg med 3–1, men inför matchen var frågan om Jaromir Jagr skulle ta sig an Brett Hulls 741 mål genom tiderna.

Jagr svar kom genom kvitteringen till 1–1. Det betydde att Jagr och Hull var lika på 741.

Men Jagr, som fyllde 44 för ett par dagar sedan, ville mer. Han gjorde också 3–1, hans 742:a mål och därmed är han ensam trea.

Wayne Gretzky stannade på 894 mål och Gordie Howe hann under sin långa karriär med 801 mål.

Dit har nu Jagr 59 mål.

Under tre säsonger 2008-11 spelade Jagr i KHL. Under de tre åren i klubben Avangard Omsk gjorde tjecken 66 mål.

Det finns inget som talar för att han inte skulle ha gjort lika många om han spelat i NHL de där tre säsongerna.

I övrigt i NHL i natt:

• Shayne Gostisbehere bara fortsätter sin poängsvit. Den såg ut att spricka när hans Philadelphia besökte Toronto. Men 29 sekunder in i förlängningen avgjorde rookiebacken med sitt tolfte mål till 5–4.

Hans poängsvit är nu uppe i 15 matcher och är den längsta för en back i NHL på 20 år. Segermålet i förlängningen var också rekord. Det var fjärde gången han avgjorde den här säsongen och det har ingen rookie lyckats med tidigare.

• Washington fortsätter vinna. Efter en vändning i tredje perioden vann laget hemma mot New Jersey med 4–3. Brooks Orpik, som nyligen gjorde comeback efter att inte ha spelat sedan i november, avgjorde med mindre än fyra minuter kvar.

Ytterligare ett bevis på Washingtons styrka den här säsongen var att ingen av svenskarna gjorde poäng. Laget vann ändå, för bland annat gjorde Alexander Ovetjkin ett mål och assisterade till det avgörande.

• Dallas ledde med 3–1 hemma mot Boston. Då tvärvände gästerna och vann med förkrossande 7–3. Loui Eriksson gjorde ett av målen. Han är uppe i 21 den här säsongen. Målet var också hans femte i de sex senaste matcherna.

• Över 37.000 åskådare kom för att se veteranmatchen Minnesota–Chicago utomhus på amerikanska fotbollsarenan TCF Bank Stadium i Minneapolis, Minnesota. Minnesota vann med 6–4. På söndagen möts NHL-lagen på samma arena.