Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-15 04:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/johnsson-avgjorde-for-toronto-efter-langt-straffdrama/

Ishockey

Johnsson avgjorde för Toronto efter långt straffdrama

Andreas Johnsson Foto: Bruce Bennett/Getty images/AFP

Trägen vinner. Efter elva straffomgångar kunde Andreas Johnsson sätta avgörande pucken för sitt Toronto mot Philadelphia.

– Det var bra för Johnsson och för vårt lag, säger tränaren Mike Babcock efter segern.

TT Text

Det utdragna straffavgörandet är det längsta i Torontos historia och kom efter en kvittering i tredje perioden. Toronto inledde mötet bäst och tog ledningen innan Philadelphia kunde både kvittera och ta ledningen.

Toronto stångade tillbaka till 2–2, varpå Philadelphia på nytt tog ledningen, men Toronto utjämnade och efter en mållös förlängning vidtog den rekordlånga straffläggningen.

– Vi har en ganska bra lista, men ju längre tiden gick desto mer funderar du över vart det är på väg. Självklart gör killarna en del bra saker, men i straffläggningen var det inte så bra. Andra killar klev fram i stället.

NHL-rekordet för längsta straffläggning innehas av Florida som i december 2014 besegrade Washington efter 20 straffomgångar.

Målvaktsveteranen Henrik Lundqvist, 37, fick stå åt sidan för andra matchen i rad när New York Rangers gästade Nashville. Mellan stolparna befann sig i stället Alexandar Georgiev, 23.

Med 32 räddningar såg den ryske målvakten, född i Bulgarien, till att ordna två poäng åt Rangers som vann med 2–1.

Roligare svenskomgång var det för Elias Pettersson som med två mål i högsta grad var delaktig i Vancouvers 5–2-triumf över San Jose.

Pettersson höll sig framme i första perioden när han på volley prickade in 2–0-målet för Vancouver som därefter kunde gå fram till 4–0 innan San Jose lyckades reducera.

Men då klev Pettersson fram på nytt. I numerärt överläge vispade svensken in 5–1 från nära håll.

St Louis Carl Gunnarsson noterades för ett mål då hans lag besegrade Minnesota 4–3 efter förlängning.